Chronisch ziek – Wandelreis – Wijziging nieuwsbrieven

Inhoud

 • Chronisch ziek
 • Mijn wandelreis
 • Wijziging nieuwsbrieven
 • Ayurvedisch reinigen in JulI

CHRONISCH ZIEK

Op 1 januari 2022 hadden ruim 10,4 miljoen mensen in Nederland (59% van de Nederlandse bevolking) één of meer chronische aandoeningen. Een ‘chronische aandoening’ is hier gedefinieerd als een aandoening waarbij over het algemeen geen uitzicht is op volledig herstel.

Chronisch ziek: lichamelijke en psychische voorbeelden

 • Reuma
 • Depressie
 • Hart- en vaatziekten
 • ME
 • Astma en COPD
 • Maag-darm-leverziekten
 • Angststoornis
 • Diabetes

Chronische ziektes komen vaak tegelijk voor met andere langdurige aandoeningen. Mensen met chronische gewrichtsontsteking hebben zelfs bijna altijd nog minstens één andere langdurige ziekte.

Ziektes komen vaak niet alleen | CBS

De kwaliteit van de zorg wordt steeds minder. Je moet steeds langer wachten voor passende zorg. De Ayurveda is speciaal gericht op preventie en op chronische ziekten.

NU inzetten op preventie is van levensbelang!
Waarvoor? Voor de kwaliteit van jouw toekomst.

Wacht dus niet langer, maak een plan, stel jouw gezondheid veilig.
Meld je aan voor een intake en dan gaan we samen aan de slag.

http://www.ayurveda-pure.nl
info@ayurveda-pure.nl
0650650949
______________________________________________________

MIJN WANDELREIS NAAR SANTIAGO de COMPOSTELA

Ik ben net terug van mijn intense wandeltocht van Portugal naar het Spaanse Santiago de Compostela. Ik ben meer een fietser dan een wandelaar, dacht ik. En de eerste 2 dagen werd me dat maar al te duidelijk.

Per dag ca. 20-27 km wandelen en vooral veel klimmen (25% over rotsblokken) en dat laatste nekte me. De 2de dag was het 31 graden en erg benauwd, niet mijn favoriete weer! Ik adviseer mijn clienten altijd niet bij extreme warmte te gaan inspannen en wat deed ik?? Ja precies, afzien dus!
Op de 3de dag kwamen de regenbuien voltallig en recht uit de hemel. Poncho aan en lopen maar en ineens had ik mijn persoonlijke cadans te pakken en ik liep als een kieviet de rest van de reis.

Stap voor stap met mijn eigen schaduw, weg van het denken, zelfliefde voelen, ik ben het pad zonder doel!
Wat ik ontdekte is dat ik veel groter en sterker ben dan ik dacht. Na iedere beklimming en het achterlaten van mijn ballast op de toppen van de heuvels ging ik steeds lichter lopen.
Het was een bijzondere innerlijke reis en ik heb genoten van de schoonheid van dit stukje aarde en van de saamhorigheid onder de medepelgrims, de vriendelijke bevolking en als laatste van de pelgrimsmis in de Kathedraal van Santiago. Mijn reis smaakt naar meer!!

Santiago de Compostela is de hoofdstad van de Spaanse regio Galicië. In de stad wonen slechts 100.000 inwoners, hiervan is meer dan een derde student. Santiago is dan ook één van de belangrijkste universiteitssteden van Spanje. Santiago de Compostela is een belangrijk bedevaartsoord, jaarlijks bezoeken maar liefst 300.000 pelgrims de stad. Het prachtige historische centrum staat sinds 1985 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heeft verschillende religieuze gebouwen, zoals kloosters en kathedralen.

De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is de Catedral de Santiago. In opdracht van Koning Alfonso VI is in 1077 gebouwd. Tussen de twee grote torens bij de voorgevel kun je het beeld van apostel Jakobus bekijken. Het hoogtepunt is de crypte onder het altaar waar de overblijfselen van Jakobus zouden liggen. Een ander bijzonder voorwerp is het grote wierookvat van 1,5 meter hoog die bij belangrijke kerkdiensten wordt gebruikt. Indrukwekkend om dit mee te mogen maken.

___________________________________________________________

WIJZIGING NIEUWSBRIEVEN 

Mijn nieuwsbrieven m.b.t. mijn activiteiten, mijn praktijk en de Ayurveda zal niet meer per mail worden verzonden. Op mijn blog vind je alle informatie en tips van de meeste aandoeningen.
Ik verspreid mijn nieuws in de toekomst en wekelijks op LinkedIn, Instagram, Facebook en in mijn blog op mijn website https://ayurveda-pure.nl/blog/

Heb je nog vragen dan hoor ik het graag!
info@ayurveda-pure.nl
___________________________________________

AYURVEDISCH REINIGEN IN JULI 

Wil jij jezelf in balans brengen? Dan is dit de perfecte tijd.
Heb je alles al geprobeerd om gezonder te gaan leven, maar zonder de gewenste resultaten. Dan is deze reiniging echt iets voor jou.
We gaan onszelf op een simpele en natuurlijke manier reinigen. Geen koude fruit- of groentesapjes, niet uithongeren maar gezonde warme reinigende voeding en drankjes volgens de Ayurveda methodiek.

Meer weten https://ayurveda-pure.nl/reinigingskuur-7-of-30-dagen/
Consulten, behandelingen en reinigen – vergoeding door de meeste zorgverzekeraars

nfo@ayurveda-pure.nl
www.ayurveda-pure.nl
0650650949

Geplaatst in Geen categorie.