Hanne

Welkom

Foto: STUDIO_FC

AYURVEDA PURE
Hanne van Jaarsveld
Praktijk voor Natuurgeneeskunde
Ayurveda Practitioner - Voedingsgeneeskundige - Leefstijlcoach
Voeding - Leefstijl - Reinigen - Ayurvedische behandelingen

M: 06-506 509 49
E: info@ayurveda-pure.nl
W: www.ayurveda-pure.nl

Wie is Hanne en wat is haar ‘story’?

Hoe ik met Ayurveda in aanraking ben gekomen?

Als alleenstaande moeder met twee jonge dochters en een eigen bedrijf hield ik al snel 10 ballen in de lucht. Langzamerhand raakte ik meer en meer uitbalans.
Mijn hele leven was ik al met voeding bezig en werkte samen met een team voor een grote supermarktketen. Ik was met name verantwoordelijk voor de ontwikkeling en fotografie van recepten voor hun magazine. Dat heb ik 17 jaar gedaan, ondanks ik een gezondsheidsfreak was kreeg ik toch klachten fysieke (darmen, vermoeidheid, huidklachten) en mentale klachten (stress en heel gevoelig). Uiteindelijk ben ik bij een Ayurvedisch arts terecht gekomen en ik kreeg antwoorden op al mijn vragen. Mijn voedingspatroon paste niet bij mijn type en mijn leefstijl en geest hadden meer en specifieke aandacht nodig, aldus de ayurvedisch arts
De filosofie van de Ayurveda maakte veel indruk op mij en ik ben thuis aan de slag gegaan. Na een aantal maanden zat ik weer in de juiste energie en mijn klachten waren geheel verdwenen. Het roer moest om! De gefabriceerde producten uit supermarkt heb ik gemeden en besloot 4 jaar de Ayurveda te gaan bestuderen. Ik voelde aan alles dat dat de juiste weg was voor mij.
De Ayurveda heelt ons wanneer we uitbalans zijn, maar nog veel belangrijker ze leert ons wie we werkelijk zijn en wat wij nodig hebben om te leven volgens onze ware natuur om zo onbalans te voorkomen.

‘Binnen de Ayurveda is mijn grootste passie voeding en het reinigen van het lichaam. Wanneer mensen met gezondheidsklachten, dankzij mijn adviezen, weer gezonder en gelukkiger in het leven staan, is mijn doel bereikt! Ik geloof in de ‘uniciteit’ van de mens. Wat voor de één gezond is, hoeft het voor de ander niet te zijn. Ieder mens is uniek en daar horen ook specifieke voeding- en leefstijladviezen en behandelingen bij. Mijn adviezen zijn daarom geheel op jou afgestemd. In ca. 5 sessies help ik je weer snel de gezonde ‘oude’ te worden’.

Ik ben een geregistreerd Natuurgeneeskundig Ayurveda Practitioner en ben gespecialiseerd in ayurvedische voeding en leefstijl, het reinigen van lichaam op basis van je dosha. Daarnaast ben ik een energetisch therapeut en kan energieblokkades verwijderen en het zelfgenezend vermogen van je lichaam en je geest weer activeren.

Opleidingen:
Na vele jaren werkervaring als medisch specialist, kok, receptenontwikkelaar en voedingsdeskundige werd het mij duidelijk dat mijn kernkwaliteiten gebaseerd zijn op “gezondheid”. De filosofie van de Ayurvedische natuurgeneeskunde sluit daar perfect op aan.

 • 4 jaar HBO-studie Ayurvedische Natuurgeneeskunde, European Institute for Scientific Research on Ayurveda ‘EISRA’ Den Haag
  1 jaar Bachelor opleiding Ayurveda, European Institute for Scientific Research on Ayurveda ‘Eisra’ Den Haag
 • India – Rishikesh: Opgeleid tot holistisch Ayurveda Practitioner en gewerkt in een Indiase Ayurveda kliniek.
  – Holistisch voedings- en leefstijl therapeut
  – Panchakarma; Vata, Pitta, Kapha reinigingstherapie
  – Diverse Ayurvedische massage-opleidingen (4 jaar)
  – Marma therapie, netra basti, karna purana (1 jaar)
  – Diverse Ayurvedische kookcursussen in Nederland, India en Sri Lanka
  – Opleiding tot Energetisch therapeut (3 jaar)
  – Opleiding tot yoga- en pranayamatherapeut
  – Pols- en tong diagnostiek
 • Intuitief coaching
  Jaarlijks volg ik vele na- en bijscholingen (Ayurveda, MBK en PSBK) om mijn kennis up-to-date te houden en verder te ontwikkelen.
 • Ademcoach – B Mind methode (1 jaar)
 • Veel intersse in de Germaanse geneeskunde bij chronische aandoeningen

Aandacht en compassie spelen een belangrijke rol in mijn behandelingen en dragen bij aan de werking van de therapie.

Ayurveda Pure helpt bij het nemen van je eigen verantwoordelijkheid en het maken van gezonde keuzes. Dit zorgt voor meer ‘Kwaliteit van Leven’.
Ayurveda Pure draagt bij aan een gezonde-, zinvolle- en blije leefstijl voor iedereen. Daarbij is goede ademhaling, gezonde- voeding en leefstijl essentieel.

Vergoeding Zorgverzekering Ayurveda Pure is geregistreerd bij de beroepsvereniging LVNT. Ayurveda wordt door de Nederlandse Vereniging van Zorgverzekeraars erkend als een volwaardige Natuurgeneeswijze. Behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Zie voor de vergoedingen per verzekeraar de link op mijn pagina Tarieven.

www.ayurveda-pure.nl    info@ayurveda-pure.nl     06-50650949

Wees welkom, ik ontmoet je graag!