Ayurvedische massages

  • Ayurveda Pure Homepage

Ayurveda kent diverse preventieve behandelingen die helpen de balans in lichaam en geest te behouden of te herstellen, zoals bijvoorbeeld Abhyanga, een ontgiftige en tevens een ontspannende massage voor het hele lichaam.

Bij de massage wordt gebruikt gemaakt van diverse warme medicinale Ayurvedische olien. De massage heeft naast een ontspannende ook een sterk therapeutische werking. Zorgt o.a. voor een goede circulatie van het bloed en de lymfe.

De duur vn de massage is 1.5 uur en dat is precies de tijd om de totale rust en verdieping te kunnen voelen, welke je zo nodig hebt.

Een ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen 'de nadi’s' en de energiepunten genaamd 'marma’s' zorgt de massage voor een herstel van lichamelijke balans en heeft ook een psychisch effect. Ik werk energetisch dus ik stem mijn energie af op de client en voel waar de energien geblokkeerd zijn.

De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

Ayurvedische massage:

• Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
• Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
• Geeft verlichting van spierspanning, gewrichtspijnen (artrose, artritis)
• Verwijderd afvalstoffen
• Maakt je bewuster van je eigen lichaam
• Geeft energie
• Helpt bij fysieke en mentale klachten zoals stress, burn-out, depressie, opvliegers, rugpijn, nekklachten, RSI, whiplash, reuma, darmklachten,
parkinson, angsten, ADHD, hoofdpijn en migraine.

De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (ayurvedische) massage te ondergaan: o.a. tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij koorts, tijdens een chemokuur en direct na eten.

Vasti, een lokale behandeling om bijvoorbeeld gewrichtsklachten of rugklachten te behandelen.
Marma, een behandeling waar gebruikt wordt gemaakt van de marmapunten, deze punten staan in contact met onze energiebanen en ons energetisch lichaam. De massages zijn gericht op de types Vata, Pitta en Kapha en daarnaast op eventuele fysieke en mentale klachten. Eenmaal deze ayurvedische massage gehad, dan wil je nooit meer anders!