Ayurvedische massages

Ayurveda kent diverse behandelingen die helpen de balans in lichaam en geest te herstellen, zoals bijvoorbeeld Abhyanga, een ontgiftige massage voor het hele lichaam. Vasti, een lokale behandeling om bijvoorbeeld gewrichtsklachten of rugklachten te behandelen. Marma, een behandeling waar gebruikt wordt gemaakt van de marmapunten, deze punten staan in contact met onze energiebanen en ons energetisch lichaam. De massages zijn gericht op de types Vata, Pitta en Kapha en daarnaast op eventuele fysieke en mentale klachten. Welke behandeling geschikt voor je is, is afhankelijk van jou en jouw onbalans.

Bij de massage wordt gebruikt gemaakt van diverse warme medicinale Ayurvedische olien. De massage heeft naast een ontspannende ook een sterk therapeutische werking. Zorgt o.a. voor een goede circulatie van het bloed en de lymfe en vermindert het stressgevoel. Verwijdert gifstoffen uit het lichaam en de spieren worden door de ritmische bewegingen gestimuleerd.

De ayurvedische ontspanningsmassage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s - en de energiepunten genaamd marma’s zorgt de massage voor een herstel van lichamelijke balans en heeft ook een psychisch effect. De behandelaar stemt middels meditatie af op de energie van de cliënt.

De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

Ayurvedische massage:

• Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
• Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
• Draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning/gewrichtspijn
• Verwijderd afvalstoffen
• Maakt je bewuster van je eigen lichaam
• Geeft energie
• Helpt bij fysieke en mentale klachten zoals stress, opvliegers, rugpijn, nekklachten, RSI, whiplash, reuma, burn-out, spijsverteringsklachten,
parkinson, angsten en hoofdpijn

De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (ayurvedische) massage te ondergaan: o.a. tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij koorts, tijdens een chemokuur en direct na eten.