Ayurveda reinigingskuur van 7 of 30 dagen

REINIGINGSKUUR – 7 dagen inclusief live of online intake (45 min), pols- en tongdiagnose, constitutietest, informatie, recepten en persoonlijke begeleiding.

Ben je op zoek naar meer weerbaarheid zowel lichamelijk als mentaal? Zorg dan voor een lichamelijke en geestelijke schoonmaak en kies voor deze 7-daagse reiniging. Deze reiniging op de juiste manier en met volledige inzet levert grote voordelen op met minimale inspanning. Begin wanneer jij wilt en tijdens deze reiniging kan je eventueel gewoon blijven werken. Maar welke reiniging is het meest geschikt voor jouw lichaam? Ik zorg voor de keuze van de juiste reiniging op basis van jouw unieke samenstelling (Vata, Pitta of Kapha) en stem de gerechten daarop af.

De kuur begint met een intake en een constitutie test (Vata, Pitta Kapha). Onder begeleiding start je met een op maat gemaakte kuur, de eerste 3 dagen met o.a. licht verteerbare voeding en supplementen om de reiniging goed voor te bereiden. Daarna ga je 4 dagen hetzelfde eten en drinken waardoor je intenser gaat reinigen. Tijdens de 7 dagen ga je naast voeding ook aan de slag met jouw ochtendrituelen, zelfmassage, yoga- en ademoefeningen. De dagen na de kuur ga je geleidelijk weer opbouwen. Lekker simpel toch! De recepten zijn persoonlijk en afgestemd op jouw unieke type. Dit is belangrijk om een optimaal resultaat te kunnen bereiken. Daarnaast zorg ik voor een boodschappenlijst en ontvang je alle persoonlijke informatie voor je ochtendrituelen, zelfmassage, yoga-oefeningen, leefwijze en ayurvedisch extra reinigende kruiden voor je darmen, lever en nieren.
Na de reiniging komt je lichaam en geest weer in balans en komt je energie weer terug.

WAAROM REINIGEN?
Het primaire doel van een ayurvedische reiniging is om afvalstoffen (ama) uit het lichaam te verwijderen. Afvalstoffen verstoppen je lymfesysteem, verzwakken de immuniteit en belemmeren de orgaanfunctie, waardoor je je vermoeid, onrustig en angstig kan gaan voelen.

Het secundaire doel is om de spijsvertering te versterken (agni). Zwakke spijsvertering is de wortel van alle ziektes – afvalstoffen hopen zich. Dus moet je je spijsvertering aan het werk zetten. Door dit te doen herstel je de optimale functie en intelligentie van je lichaam.

NA DE KUUR
Na het afronden van de kuur krijg je informatie over je type inclusief een persoonlijke voedingslijst welke je na de reiniging kan gaan gebruiken. Hierin staan alle voedingsproducten die specifiek voor jou bestemd zijn om te consumeren en die tevens zorgen voor een goede en stabiele balans van je lichaam en geest. Je kan hier een reinigende massage aan toevoegen.

Deze reiniging kan je zelf vaker per jaar (afhankelijk van je eigen voeding-leefpatroon) herhalen zodat je preventief gezond en in balans blijft.

Investering voor deze op maat gemaakte 7-daagse kuur is € 299,-  inclusief een (live of online) intakegesprek (45 min.) en persoonlijke begeleiding.

Vergoeding door de meeste zorgverzekeraars, mits aanvullend verzekerd.
AANMELDEN kan via info@ayurveda-pure.nl of via www.ayurveda-pure.nl

REINIGINGSKUUR – 30 dagen: Intake (1.15 uur), 2 consulten en 2 reinigingsmassages (1.5 uur) – pols- en tongdiagnose, recepten en professionele begeleiding.

Deze op maat gemaakte ayurvedische reiniging is dé manier om weer de beste versie van jezelf te worden!
Deze milde en effectieve reiniging is voor de meeste clienten goed te realiseren in combinatie met de dagelijkse werkzaamheden.

De meesten van ons leven 24/7 met een drukke agenda, en staan daardoor niet vaak meer stil bij hoe we ons leven leven. Wat eten we? Wanneer eten we? Hoeveel beweging krijgen we? Hoeveel rust gunnen we onszelf? Vaak negeren we de signalen van ons lichaam omdat we nog even iets af moeten maken of persé iets willen bereiken. Pas wanneer ons lichaam ons hoofd niet meer wil volgen vragen we ons af of we goed bezig zijn en evalueren we onze ambities en doelen.
Heb je behoefte aan meer energie, betere weerstand, meer productiviteit en een goede nachtrust? Heb je bijvoorbeeld last van over- of ondergewicht, een opgeblazen gevoel, huidklachten, migraine, hoge bloeddruk of diabetes? Dan is deze kuur geschikt voor jou!

Gedurende 1 maand thuis reinigen en indien zonodig afvallen of aankomen onder persoonlijke begeleiding. Afvallen, het beste dieet is GEEN dieet!
Gedurende de kuur zijn er naast de intake 4 contactmomenten, 2 massages a 1.5 uur en 1 uitlegconsult en 1 eindconsult.

WAAR BESTAAT DEZE AYURVEDISCHE REINIGING UIT?
• WEEK 1 Een uitgebreide intake en voedingsconsult, tong- en een polsdiagnose (1.15 u). Je ontvangt opvolgend per mail een test en persoonlijke en verantwoorde reinigingsadviezen. We kijken samen wanneer je begint met de kuur.
• WEEK 2 Eerste ayurvedische massage (1.5 uur) ter ondersteuning van het afvoeren van de afvalstoffen.
• WEEK 3 Een uitleg consult waarbij ik uitleg geef hoe je jezelf gezond en in balans houdt middels de juiste keuze in voeding en leefstijl. Je krijgt o.a. uitleg over het doel van reinigen, de werking van jouw spijsvertering, welke voeding past bij jouw spijsvertering en we ruimen eventuele blokkades op in de geest.
• WEEK 4 Tweede ayurvedische massage
• WEEK 5 Na de reiniging volgt een eindconsult. Tijdens dit consult vindt de evaluatie plaats en geef ik uitleg hoe je in de toekomst het beste kunt omgaan gaan met voeding, leefstijl i.c.m. de dagelijkse activiteiten.

NA DE KUUR:
Na het afronden van deze reiniging krijg je informatie over je type inclusief een persoonlijke voedingslijst welke je na de reiniging kan gaan gebruiken. Hierin staan alle voedingsproducten die specifiek voor jou bestemd zijn om te consumeren. Deze kuur kan je daarna zelf minimaal 2 keer per jaar herhalen (in een verkorte versie) zodat je preventief gezond en in balans blijft. Het is zeker de investering waard!

Investering voor deze reinigingskuur, inclusief alle informatie, producten- en voedingslijsten, recepten en professionele begeleiding etc. is € 6o0,-. De consulten en de behandelingen worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars, mits aanvullend verzekerd.

AANMELDEN kan via info@ayurveda-pure.nl of via www.ayurveda-pure.nl of 06-50650949