Ayurveda reis (retreat en detox)

  • Ayurveda Pure Homepage

Ben jij klaar voor ‘de time-out’ van je leven in Sri Lanka?

SRI LANKA - Retreat - 2023-2024 in oktober, november, december, januari, februari en maart.

Mijn persoonlijke ervaring:
In oktober 2022 ben ik naar Sri lanka vertrokken om een half jaar te reizen en om me nog meer te kunnen verdiepen in de Ayurveda. Mijn lichaam en geest waren uitgeput, mijn grenzen had ik steeds weten te verleggen en vermoeidheid en prikkelbaarheid overviel me in de eerste weken in Sri Lanka. Ik besloot mijn geplande reinigingsweken eerder te plannen om straks meer te kunnen genieten van mijn reis.
De eerste ontmoeting was al een openbaring, ik werd liefdevol ontvangen en kreeg direct een uitgebreid gesprek met de ayurvedisch arts. De combinatie van alle zorgzame aandacht, de aanrakingen door de behandelingen en het vele ontspannen hebben mijn lichaam en geest in 2 weken tijd enorm verandert. Toen ik aankwam was ik erg druk in mijn hoofd en mezelf een beetje kwijt, ik stond in de overleefstand. Toen ik wegging stond ik weer in mijn kracht en de energie stroomde weer volop. Ik was weer in staat mijn lichaam en geest te verbinden. Ik stond weer met beide benen op de grond. Mijn energie stroomde weer, er was weer ruimte en kon volop genieten van de mooie en kleine momenten. Het is nu zomer 2023 en nog steeds voel ik de goede vibe en energie uit Sri Lanka. Dit helpt me om in Nederland mijn liefde en kennis te delen voor mijn dierbare gezin en mijn clienten.

Ayurveda Pure zorgt voor alle reisinformatie en begeleiding, van tevoren en indien nodig tijdens je verblijf.
Twee of drie weken yoga, meditatie & professionele Ayurvedische Panchakarma/reinigings programma in absolute rust direct aan de oceaan. Geef jezelf tijd voor je lichaam, je geest en je ziel. Ervaar wat traditionele reiniging echt betekent en met je doet. Hoge kwaliteit en authentieke gastvrijheid kenmerken deze plek. Zij zorgen ervoor dat je alles krijgt wat je nodig hebt. Je wordt begeleidt op lichamelijk, geestelijk en spiritueel niveau. Je leert veel over jezelf en over de filosofie van de Ayurveda.

PANCHAKARMA KUUR
Deze reinigingskuur is een allesomvattend en individueel genezingsprogramma op basis van je gezondheidstoestand en je constitutie. De kuur wordt uitgevoerd door professionele artsen en therapeuten van het Health Resort. Als onderdeel van je individuele kuur krijg je dagelijks 5-7 behandelingen/massages. Deze omvatten verschillende Ayurvedische warme oliemassages, bloemen- of kruidenbaden in de open lucht, maskers-pakkingen, peelings, een stoombad en een breed scala aan speciale behandelingen zoals Shirodara, Shiro Lepa of Kati Vasti. De artsen schrijven de behandelingen dagelijks voor volgens je constitutie, je eventuele klachten, je behoeften en wensen.

YOGA & MEDITATIE & ADEMWERK
Tijdens de kuur moet je lichaam worden versterkt en volledig tot rust komen. Daarom vinden er dagelijks yogalessen plaats als onderdeel van de kuur, die overeenkomen met het (beginners)niveau. Er zijn ook Kundalini Yoga-lessen en geleide meditaties met de boeddhistische monnik.
Door het reinigen van je lichaam en je geest komen er veel afvalstoffen los die ook voor verwarring kunnen zorgen. Om deze processen goed te laten verlopen is begeleiding en meer kennis over de Ayurveda vaak zeer welkom. Zowel de artsen als de behandelaars hebben enorm veel kennis en zullen je hierin ondersteunen.

LEVEN EN ETEN VAN, MET EN IN DE NATUUR
In het prachtige Ayurveda Health Resort leef je in harmonie met de natuur aan de Indische oceaan en het ruime resort is omgeven door teen prachtige tuin ropische planten en bomen en een fijn zwembad. Met het mooie eiland Blue Beach voor de deur kan je dagelijks de sunrise en de sunset ervaren.

Dagelijks krijg je drie heerlijke, verse glutenarme biologische maaltijden per dag met regionale en seizoensgebonden ingrediënten, die voor je worden bereid in de eigen Ayurveda-keuken. De koks zijn geweldig en maken de lekkerste en oogstrelende gerechten. Dagelijks krijg je uitleg over de gebruikte ingrediënten en houden ze rekening met jouw wensen en eventuele intoleranties. Elke ochtend krijg je een pot Ayurvedische kruidenthee en gekookt warm water. Het vriendelijke personeel voorziet je overdag graag van een extra fruitsap of een verse kokosnoot.

EEN DAGJE RETREAT.......
Wat staat je te wachten onder de palmbomen van Sri Lanka? Hoe ziet een typische reinigingsdag eruit. De mogelijkheid is er om naar eigen wens kleinere excursies of workshops te plannen. Zo word je verblijf een onvergetelijke vakantie.
De maaltijden worden in de tuin geserveerd. Wil je liever alleen en op je eigen terras eten, dan kan dat ook.

1 Voor het ontbijt
Voor zonsopgang staan we op dus circa 6 uur en is er tijd voor de ochtendmeditatie. Om 7.00 uur verwelkomen we de dag met een gezamenlijke yogales. Traditionele yogalessen met ervaren yogi's en Kundalini yoga door een monnik. Thee en Ayurveda-water wachten op je aan de deur van je kamer, zodat je goed gehydrateerd aan de dag kunt beginnen.

2 Ontbijt
Elke ochtend om 08:00 uur krijg je een Ayurvedische ontbijt vers bereid met regionale en seizoensgebonden ingrediënten. Na het ontbijt ontvang je jouw dagplanning met de 5 tot 7 behandelingen, je individuele geneeskrachtige kruiden van de Ayurveda-arts.

3 Behandelingen
Sommige van de behandelingen beginnen in de ochtend. Er zijn twee consulten, aan het begin en einde van de reiniging, maar de arts is altijd beschikbaar als je iets nodig hebt, vragen hebt of tussendoor een check-up wilt.

4 Lunch
Om 13.00 uur wordt de lunch geserveerd. De verscheidenheid van de Singalese keuken wordt niet alleen voor je bereidt, maar ook persoonlijk uitgelegd door de arts. Zo weet je altijd wat er op je bord komt en begrijp je waarom je deze specifieke maaltijd krijgt.

5 Behandeling
Van 14.00 uur tot 17.00 uur is het weer tijd voor behandelingen. Uit een verscheidenheid aan traditionele Ayurvedische behandelingen selecteren de artsen precies die behandelingen die je nodig hebt om je balans te herstellen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld verschillende Ayurvedische oliemassages, kruidenstempelmassages, bloemen- of kruidenbaden, maskers, peelings, een stoombad en een breed scala aan speciale behandelingen zoals Shirodara, Shiro Lepa of Kati Vasti.

6 Diner
Om 18:00 uur staat het diner klaar. Met deze maaltijd word je weer verwend met lokale lekkernijen. Tijdens deze kuur krijg je comfortfood en kom je niets te kort en hoeft je niet bang te zijn voor te veel trek. Dit zou sowieso niet Ayurvedische verantwoordt zijn.

Na de maaltijden is er tijd om extra te ontspannen. Naast de kookworkshop of excursies (bijvoorbeeld theeplantage, safari, tempels), die meestal plaatsvinden in de ochtend of middag, is er tijd voor de avondmeditatie in de open yoga ruimte met uitzicht op de oceaan. Hier kun je geleide meditaties en ceremonies verwachten van de boeddhistische monnik.
Tijdens je verblijf heb je maar weinig eigen kleding nodig. Dagelijks krijg je schone handdoeken en een sarongs om te dragen zodat je eigen kleding niet onder de olie komt.

WAT DOET AYURVEDA PURE VOOR JOU?
Als Ayurveda-practitioner geef ik antwoord geven op al je vragen voorafgaande je reis m.b.t. de vluchten, transfer, accomodatie, retrait en de reinigingskuur. Ben je geinteresseerd in deze reinigingskuur, dan kan ik ervoor zorgen dat jij de juiste keuze maakt. In het verleden heb ik zelf ook reinigingsreizen georganiseerd in Bali, Marokko en Curacao dus ik weet wat nodig is om een mooie, goede ervaring te realiseren. Voordat je op reis gaat zal ik je ondersteunen en voorbereiden in de kennis van de Ayurveda, voeding en leefstijl maar ook na afloop van je reis zal ik er voor je zijn. Ayurveda omvat veel kennis en het beste kan je dit gedoseerd op te nemen. Met de eigenaresse van het resort heb ik een nauw en open contact. Ik bespreek met haar jouw wensen en de nodige informatie om je verblijf tot een onvergetelijke ervaring te maken.

VERBLIJF VOOR 14 OF 21 DAGEN
Wil je niet in een groep maar bijvoorbeeld alleen of met twee personen, dat kan ik uiteraard ook voor je regelen.
Het Ayurveda Health resort hanteert dagprijzen per persoon, zodat je van te voren precies weet wat je vakantie kost.
Je investering is circa 195 euro per dag (ligt aan 1 of 2 persoonkamer), dit is inclusief verblijf, consulten, 5 tot 7 behandelingen per dag, alle medicatie tijdens de reinigingskuur, alle maaltijden en drankjes, workshop, yoga, ademwerk, meditaties en begeleiding. De artsen zijn altijd beschikbaar en zijn erg bekwaam en geven veel informatie over je lichaam en geest.

VOOR BEDRIJVEN, ZZP-ers
Veel mensen kampen met overspanningsklachten wat geen fijne uitwerking heeft op de werkvloer. Je persooneel weer ontspannen en gezond terug zien komen na een retraite inclusief reinigingskuur, dat kan!
Er worden speciale prijzen gehanteerd voor eigen ondernemers en of hun personeel, welke deze reis kunnen betalen via de onderneming.

Kan ik vanuit het bedrijf of organisatie een reis boeken?
Ayurveda Pure werkt met werknemers uit grote en kleine bedrijven. Steeds meer mensen binnen een bedrijf of organisatie hebben een budget om een coaching meditatie of mindfulness reis te ondernemen. Daarnaast zijn deze reizen in het kader van professionalisering en deskundigheidsbevordering, ook een mooie gelegenheid voor psychologen, coaches en therapeuten.

Offerte aan het bedrijf
Steeds meer deelnemers zijn zzp’er, professionals, ondernemers die zowel persoonlijk en zakelijk willen ontwikkelen en particulieren die persoonlijke wensen hebben. Iedere persoon en/of organisatie is uniek, elk traject is anders en wordt op maat opgesteld. Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of de afdeling P&O, zij kunnen duidelijkheid geven of zij de coaching of mindfulness reis vergoeden.

Hoe kan ik een reis boeken?
Gebruik hiervoor de onderstaande button waarop staat 'schrijf je in', deze link gaat naar het online vrijblijvend formulier voor je vragen. Vermeld ook je telefoonnummer zodat ik je verder kan informeren. Binnen 8 uur krijg je in ieder geval een bericht. Op verzoek mail ik je de foto's van het resort en van de behandelingen. Bij interesse en een akkoord meldt Ayurveda Pure je aan bij het resort en de voorpret kan beginnen!

Waar betaal je voor?
Wij streven altijd naar een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, zodat de reis voor een brede groep mensen toegankelijk is. Elke reis heeft zijn eigen kosten, zorgvuldig berekend en onder andere afhankelijk van het aantal trainers, het type reis, de locatie en het aantal deelnemers waarvoor de reis geschikt is.

Hoe vindt de betaling plaats?
De aanbetaling of de totale factuur wordt vooraf aangeboden door het resort.

Voordelig vliegen
Je boekt de vlucht en de reis apart. Wij organiseren onze reizen buiten de vakanties (uitzonderingen daargelaten). Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen en kies je zelf vanaf welke luchthaven je vertrekt. De deelnemers komen voornamelijk uit Nederland en België. Ayurveda Pure geeft advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Uiteraard helpen wij je graag bij het boeken van een goede vlucht!

Wil je graag deze reis gaan boeken met of zonder begeleiding? Met begeleiding dan ga ik persoonlijk met je mee en voorzie je op lokatie ondersteuning van de persoonlijke kennis van Ayurveda, voeding, leefstijl, exta yoga- en ademwerk en indien nodig coaching. Daar hangt een prijskaartje aan. Wanneer ik een groep van minimaal 8 personen begeleidt worden er geen extra kosten voor begeleiding berekent. Op de locatie spreken ze meerdere talen w.o. Engels, Duits de lokale taal.

Voor meer informatie; info@ayurveda-pure.nl of 06 50650949.