Ayurveda retreats

  • Ayurveda Pure Homepage

Ben jij klaar voor ‘de time-out’ van je leven?

Een ayurvedische retreat in Sri Lanka (2 weken) of in Marokko (1 week).

MAROKKO -20 mei 2023 – 27 mei 2023

Onder mijn begeleiding en in samenwerking met ‘Spirituele vakantiereizen’
Meer info: Ayurveda retreat Marokko - https://www.spirituelevakantiereizen.nl/spirituele-reis/ayurveda-retreat-marokko
Inschrijven kan tot 1 mei 2023.

Je gaat naar een autentieke Marokkaans zeer kleurrijke bezinningsplek, te midden in het National park Toubkal. Dit klein schalige intieme resort ligt in de Hoge Atlas, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en mooie uitstapjes.

Ayurveda gaat je leven veranderen
De haastige, westerse maatschappij en de dagelijkse beslommeringen hebben invloed op je gezonde routine. Grote kans dat je uit balans bent geraakt en dat geeft een onprettig gevoel. Klachten als stress, vermoeidheid, hoofdpijn, hormonale, gewrichten, overgewicht en onrust kunnen worden opgelost in de Ayurveda retreat.

Je krijgt inzicht in de impact van voeding, leefstijl en bewustzijn op je leven. Door meer te gaan leven en te eten volgens wie je bent, je type (Vata, Pitta of Kapha) en vertrouwd te raken met jezelf kom je weer in balans.

-----------------------------------------------------------------------------------------

SRI LANKA

Onder mijn begeleiding en in samenwerking met Resort Isolabella Ayurveda Health Resort
14 dagen yoga, meditatie & professionele Ayurvedische Panchakarma-behandeling in absolute rust in Sri Lanka. Geef jezelf tijd voor je lichaam, je geest en je ziel. Ga met me mee naar Sri Lanka en ervaar wat traditionele panchakarma echt betekent. Hoge kwaliteit en authentieke gastvrijheid kenmerken deze plek. Wij zorgen ervoor dat je alles krijgt wat je nodig hebt.

PANCHAKARMA KUUR
Panchakarma is een allesomvattend maar individueel genezingsprogramma op basis van uw gezondheidstoestand en uw constitutie en wordt uitgevoerd door professionele artsen en therapeuten van Isolabella. Als onderdeel van uw individuele kuur krijgt u dagelijks 5-7 behandelingen/massages. Deze omvatten verschillende Ayurvedische oliemassages, bloemen- of kruidenbaden in de open lucht, maskers, peelings, een stoombad en een breed scala aan speciale behandelingen zoals Shirodara, Shiro Lepa of Kati Vasti.
De artsen schrijven de behandelingen voor volgens uw constitutie, behoefte en wens.

YOGA & MEDITATIE
Tijdens de kuur moet je lichaam worden versterkt en volledig tot rust komen. Daarom vinden er dagelijks yogalessen plaats als onderdeel van de kuur, die overeenkomen met het (beginners)niveau. Er is ook twee keer per week een Kundalini Yoga-les en geleide meditaties met de boeddhistische monnik.

REISBEGELEIDING, WORKSHOP AYURVEDA, COACHING EN ADEMWERK
Door het reinigen van je lichaam en je geest komen er veel afvalstoffen los die ook voor verwarring zorgen. Om deze processen goed te laten verlopen is begeleiding in de vorm van gesprekken vaak zeer welkom. Daarnaast zal ik een workshop Ayurveda geven en je diverse goede ademtechnieken aanleren.

LEVEN VAN, MET EN IN DE NATUUR
Op het prachtige Isolabella Resort leef je met maximaal 20 andere mensen in harmonie met de natuur, en niet alleen omdat het adembenemende Blue Beach, aan de Indische oceaan, voor de deur ligt en het ruime resort omgeven is door tropische planten en bomen. Met het mooie eiland Blue Beach voor de deur kan je dagelijks de sunrise en de sunset ervaren. Dagelijks krijg je drie heerlijke, verse glutenarme maaltijden per dag met regionale en seizoensgebonden ingrediënten, die voor je worden bereid in de eigen Ayurveda-keuken.
Er is ook een kookworkshop en dagelijks krijg je uitleg over de gebruikte ingrediënten. Wij kunnen inspelen op alle wensen en intoleranties. De prijzen zijn inclusief alle maaltijden, drankjes en alle behandelingen, workshops en coaching en begeleiding. Elke ochtend krijg je een pot Ayurvedische kruidenthee en een pot Ayurveda gekookt warm water. Het vriendelijke personeel voorziet u overdag graag van extra fruitsmoothie of -sap of een verse kokosnoot.

Accomodatie: Isolabella Ayurveda Resort, Sri Lanka.
https://www.isolabella-ayurveda.com/

De eigenaren Flavio Barattini en Tina Abeydira zijn de eigenaren van Isolabella Resort in Sri Lanka. Ik heb zelf hun liefdevolle karakter mogen leren kennen en voelde me meteen thuis bij hen. Flavio komt oorspronkelijk uit Italië, hij heeft het resort in 1999 opgericht en deelt nog steeds 'la dolce vita' in Sri Lanka, met haar levendige en vrolijke karakter zorgt Tina ervoor dat alles op rolletjes loopt en iedereen blij is.

Het Isolabella Ayurveda resort hanteert 2 dagprijzen per persoon dat ligt aan het type kamer en de ligging van de kamer in het resort.
Je investering is 175 of 198 euro per dag, is inclusief de kamer, de consulten, 5 tot 7 behandelingen per dag, alle medicatie tijdens de kuur, 3 maaltijden per dag en alle drankjes. De ayurvedische dokter is altijd beschikbaar, is erg bekwaam en geeft veel informatie over kruiden en ingrediënten. Dit is exclusief het vliegticket en transfer. Graag regel ik voor jou het contact en de reservering, zonder bijkomende kosten. Stuur een mail naar info@ayurveda-pure.nl of een app naar +31650650949.

EEN DAGJE RETRAITE ....
Wat staat je te wachten onder de palmbomen van Sri Lanka? Hier kun je ontdekken hoe een typische dag op mijn Panchakarma-retraite eruit zal zien. Maar er is ook de mogelijkheid om naar eigen wens kleinere excursies of workshops zoals pottenbakken of een bezoek aan de theeplantage etc. ter plaatse te organiseren. Zo word je verblijf een onvergetelijke vakantie.

1 Voor het ontbijt
Voor zonsopgang staan we op dus circa 5.30 uur en is er tijd voor de ochtendmeditatie. Om 7.00 uur verwelkomen we de dag met een gezamenlijke yogales. Traditionele yogalessen met ervaren yogi's en Kundalini yoga twee keer per week met onze boeddhistische monnik wachten hier op je. Thee en Ayurveda-water wachten op je aan de deur van je kamer, zodat je goed gehydrateerd aan de dag kunt beginnen.

2 Ontbijt
Elke ochtend om 08:00 uur krijg je je Ayurvedische ontbijt vers bereid met regionale en seizoensgebonden ingrediënten. Heb je speciale wensen of heb je last van intoleranties, dan houden wij daar uiteraard rekening mee. Na het ontbijt ontvang je, indien nodig, uw individuele geneeskrachtige kruiden van de Ayurveda-artsen.

3 Behandelingen
Sommige van uw behandelingen beginnen in de ochtend. Er zijn twee hoofdconsulten aan het begin en einde van de retraite, maar de artsen zijn altijd beschikbaar als je iets nodig hebt, vragen hebt of tussendoor een check-up wilt. Dit is vooral waardevol bij een Panchakarma-kuur.

4 Lunch
Om 13.00 uur wordt de lunch geserveerd. Hier krijg je waar voor je geld (tenzij je een dag te gaan hebt). De verscheidenheid van de Singalese keuken wordt niet alleen voor je bereidt, maar ook uitgelegd door een arts. Zo weet je altijd wat er op je bord komt en begrijp je waarom je deze specifieke maaltijd krijgt.

5 Behandeling
Van 14.00 uur tot 17.00 uur is het weer tijd voor behandelingen. Uit een verscheidenheid aan traditionele Ayurvedische behandelingen selecteren de artsen precies die behandelingen die je nodig hebt om je evenwicht te herstellen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld verschillende Ayurvedische oliemassages, kruidenstempelmassages, bloemen- of kruidenbaden, maskers, peelings, een stoombad en een breed scala aan speciale behandelingen zoals Shirodara, Shiro Lepa of Kati Vasti.

6 Diner
Om 18:00 uur staat het diner klaar. Met deze maaltijd word je weer verwend met lokale lekkernijen, waardoor je tijdens deze ontgiftingskuur niet bang hoeft te zijn voor te veel trek. Dit zou sowieso niet Ayurvedische verantwoordt zijn.

7 Na het eten
Na het eten is het tijd om te ontspannen. Naast workshops of excursies, die we meestal in de ochtend of middag doen, is er nu tijd voor de avondmeditatie in de yoga shala. Hier kun je geleide meditaties en ceremonies verwachten van onze boeddhistische monnik.
Tijdens je verblijf heb je weinig eigen kleding nodig. Dagelijks krijg je schone handdoeken en een sarong om te dragen zodat je eigen kleding niet onder de olie komt.

VERBLIJF VOOR 14 OF 21 DAGEN
Wil je niet in een groep maar bijvoorbeeld alleen of met twee personen dan is dat geen probleem. Ik zal ook daarvoor een reis op maat maken.
Schrijf me hier voor hoeveel personen u wilt reserveren en welke kamercategorie u wilt, zodat ik uw definitieve aanbod kan voltooien. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je mij bereiken via mail info@ayurveda-pure.nl of via de app naar +31650650949.
Registreer nu!

Ik ben Hanne je begeleidster op deze reis.
Als Ayurveda-practitioner en voedingsdeskundige begeleid ik groepen op deze reis en heb een open oor voor elke vraag. Daarnaast zal ik je ondersteunen in de filosofie van de Ayurveda, coaching, yoga en ademwerk. Samen met Tina plannen we verschillende workshops, waaronder een Ayurveda kookworkshop om je verblijf bij Isolabella tot een onvergetelijke ervaring te maken. Naast de workshops is er ook ruimte voor het bezoeken van bijvoorbeeld een tempel en een bijzondere theeplantage.