Wel of geen ontbijt? Jouw beste start voor 2024.

WEL OF GEEN ONTBIJT?

Ontbijt jij omdat het zo hoort of omdat je echt trek hebt?
Hoe kijken we hiernaar vanuit de Ayurveda?

Het ontbijt is niet de belangrijkste maaltijd van de dag.
Dat is een fabel zonder enige wetenschappelijke ondergrond.

Je hoeft niet direct te eten als je opstaat. Het ‘opstarten van je metabolisme’ is meer bedacht door fabrikanten van de fruitontbijtjes en luchtige crackers. Je metabolisme hoeft niet ‘op te starten’. Dat werkt gewoon bij gezonde mensen. Altijd!

Als mens kun je langere tijd zonder voedsel – dagen of weken als het moet.
Dus 8 uur + een beetje moet ook kunnen. Lukt dat bij jou niet? Dan is er iets aan de hand.
Waarschijnlijk is je bloedsuikerspiegel niet stabiel. Eet je ’s avonds iets met veel koolhydraten (pasta, aardappelen, chocola, toastjes, snacks etc.), dan krijg je daar eerst een piek van in je glucosespiegel. ’s Nachts gaat de insuline aan de slag om de glucose uit je bloed te halen. Er wordt altijd iets meer glucose uit je bloed gehaald dan noodzakelijk. Daardoor krijg je een dip in de glucosespiegel. En dat resulteert in vermoeidheid, dufheid, chagrijn en je wilt NU iets eten (bij voorkeur iets met suiker).

Probeer eens om ’s avonds minder snelle koolhydraten te eten maar vooral meer vezels (groenten, granen), wat eiwitten en vetten…..en dan ’s ochtends pas te eten als je echt trek hebt!
Zorg wel dat het eerste dat je in de mond stopt, gezond is. Dus niet blijven vasten tot je omvalt en dan een roze koek.
Luister naar je lijf. Sta je op met echte trek? Eet dan een ontbijt dat rijk is aan vezels, eiwitten en vetten.

Een algemene regel in de Ayurveda: ‘Eet en drink pas als je honger of dorst hebt’.
Wel of geen ontbijt? In de Ayurveda is dat afhankelijk van je gezondheid, van je metabolisme en van welk type Vata, Pitta of Kapha, je bent.

Ik kijk graag met je mee welke voeding jij gedurende de dag nodig hebt om zo energiek mogelijk te worden of te blijven. Mail of bel: info@ayurveda-pure.nl 0650650949

_______________________________________________________________________

JOUW BESTE START VOOR 2024

Wil jij jezelf na alle feestdagen weer in balans brengen? Dan is dit de perfecte tijd om te zorgen dat je een gezonde start maakt in 2024.
Heb je alles al geprobeerd om gezonder te gaan leven, maar zonder de gewenste resultaten. Dan is deze 7-daagse reiniging echt iets voor jou.
In 7 dagen gaan we onszelf op een simpele en natuurlijke manier reinigen. Geen koude fruit- of groentesapjes, niet uithongeren maar gezonde warme reinigende voeding en drankjes volgens de Ayurveda methodiek.

De 7-daagse reiniging wordt helemaal op jou afgestemd. Dat wil zeggen ik hou rekening met welk type je bent, of er gezondheidsproblemen zijn en wat jouw wensen zijn. Als Ayurveda Practitioner begeleid ik je goed voor en tijdens deze dagen. Je krijgt veel praktische tips, tools, recepten, oefeningen en inzichten waarmee je aan de slag kunt.

Wat gaat het jou opleveren?
– Geen opgeblazen buik meer
– Geen gasvorming of overmatig boeren
– Normale ontlasting
– Het verliezen van overtollig gewicht
– Betere slaap
– Minder stress
– Meer ontspanning
– Energieker, blijer en gelukkiger
– Meer positiviteit ervaren
– Het maken van betere keuzes

Na de reiniging krijg je voldoende tips om verder te gaan met de ayurvedische richtlijnen kwa voeding en leefstijl, zodat je na het reinigen het resultaat kunt vasthouden.

Meer weten….https://ayurveda-pure.nl/reinigingskuur-7-of-30-dagen/

__________________________________________________________________________________

HAPPY & HEALTHY 2024

AYURVEDA PURE – ‘Mag het licht en de liefde je hart raken’.

Ik ben dankbaar voor de vele mooie en bijzondere momenten, in het afgelopen jaar, die we samen hebben ervaren. Van een uit- naar een inbalans situatie, door meer aandacht te besteden aan je voeding, leefstijl en je geest, is een groot cadeau aan jezelf. Vele nieuwe inzichten kwamen als vanzelf naar boven. Uiteindelijk is iedereen op zijn eigen manier op zoek naar gezondheid en geluk en dat is ook wat ons verbindt. Dank voor je vertrouwen!

www.ayurveda-pure.nl   info@ayurveda-pure.nl     06-50 650 949

Geplaatst in Geen categorie.