Tips voor de winter – Massage – Winterrecept

WAAROM IS MIJN CHOCOLADEMELK GEZOND, LEKKER EN EEN MUST?

 

Het recept

Gebruik alleen organic cacao 100%. Bijv. Pure Kakaw, 100% pure cacao van Guatemala

  • Laat 10 tot 15 gram 100% cacao in een beetje plantaardige (haver of amandel) melk langzaam smelten. Dit mengsel verwarmen tot maximaal 70 graden, anders gaan er belangrijke voedingsstoffen verloren.
  • Voeg hier kaneel, anijspoeder, snufje cayennepeper en zwarte peper toe. Eventueel wat kurkuma erbij.
  • Maak schuim van een kop (125 ml) plantaardige melk. Meng de 2 mengsels en voeg 1 theelepel biologische honing toe.
  • Enjoy!

Wanneer het griepseizoen toeslaat, snakken we naar een geruststellende kop warme chocolademelk. Een dagelijkse kop pure chocolademelk tijdens dit seizoen is precies wat we nodig hebben om griep te voorkomen en gezond te blijven.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat cacao-extract de griepvirusinfectie kan remmen door de natuurlijke immuniteit te verhogen en daardoor bescherming biedt tegen een beginnende griep.

Hoe werkt cacao tegen de griep?

  • Het remt het griepvirus.
  • Cacao 100%, activeert de natuurlijke immuniteit. Op die manier biedt het een sterkere bescherming tegen de infectie.
  • Cacao 100%, heeft een ontstekingsremmend effect.
  • Cacao bevat polyfenolen, dit zijn krachtige antioxidanten.

Andere actieve bestanddelen in cacao zijn:

  • Theobromine, de bittere component.
  • Lignine, een voedingsvezel
  • Vrije vetzuren
  • Mineralen zoals ijzer, koper en zink

Chocolade doet meer dan alleen griep bestrijden. Chocolade heeft vele voordelen en wordt het ultieme medicinale voedsel genoemd. Let wel: organic cacao 100% en van goede kwaliteit!

Overige voordelen van pure cacao:

  • Verlicht stress
  • Verlaagt de bloeddruk
  • Gezondheid voor het hart
  • Verbrandt vet in buikgebied
  • Verlaagt diabetesrisico

Zorg wel dat de chocolade:

  1. Ten minste 100% pure cacao bevat, alleen deze bevat geen suiker.
  2. Rauwe cacao. Hoe meer de cacao wordt verwerkt, hoe meer polyfenolen en flavanolen worden vernietigd. Dus de beste bron van chocolade-antioxidanten komt van onbewerkte en onverwerkte pure chocolade. Rauwe cacao heeft de hoogste concentratie aan antioxidanten.
  3. Organische cacao. Niet-organische cacao bevat mogelijk pesticiden die worden gebruikt in de landbouw.

TIPS VOOR DE WINTER

Griep en verkoudheid overvalt ons in de winterperiode. Bij koude wordt het lichaam minder goed doorbloedt en dan is het dus lastiger om op temperatuur te blijven. Onderstaande voeding- en leefstijltips kunnen je helpen om de winter te trotseren.

Voeding
In December zijn rode of donkergekleurde voedingsproducten zoals bijvoorbeeld cranberries of rode kool en bieten goed om te eten. Deze producten is een natuurlijke wens van het bloed. Bloed bestaat uit plasma en rode bloedcellen. De huid van de meeste mensen in de winter ziet er een stuk bleker uit. Het roodgekleurde voedsel geeft je lichaam wat meer kleur. De rode en paarse voedingsproducten bevatten fytonutriënten, deze verhogen de activiteit van de detox enzymen in de lever. Deze enzymen kunnen tumorgroei voorkomen of verminderen, kalmeert ontstekingen en ruimen vrije radicalen op.
• De smaken die je nodig hebt in December zijn de zoete, zoute, scherpe en bittere smaken. Zoete en zoute smaken ondersteunen je vochtigheid terwijl de lucht koud en droog is. Scherpe smaken zorgen voor opwarming van je lichaam en stimuleert je bloed. Een beetje bitter ontsmet het lichaam en verhoogt je immuniteit. Verwen jezelf met rode groenten, granaatappels en cranberries (veenbessen).
• Medicinale warme glühwein in kleine hoeveelheden (30 ml) verwarmt en ondersteunt een gezonde spijsvertering.
• Donkere peulvruchten, bieten, zeewier en rode kool voeden het bloed. Kool zorgt voor verlies van gewicht. Het remt de omzetting van suiker en koolhydraten in vet en bevordert de stofwisseling. Dit is wel handig om te weten met al die gezellige diners in December.
• De zure smaak van azijn, citroen en limoen zuivert gal en lever, helpt de stofwisseling en vetvertering.
• De schil van een sinaasappel, citroen en limoen (biologische) is perfect om je spijsvertering te stimuleren.
• Omdat je in deze tijd wat meer rust neemt en meer slaapt ben je ook wat meer geaard dus kan je beter wat lichtere wortelgroenten eten. Lichtere wortelgroenten zoals artisjokken, koolraap, rapen en pastinaak.
• Aardperen hebben het extra voordeel, ze bevatten namelijk veel inuline.
Inuline voedt de goede bacteriën in je darmen.
• Gember en knoflook voorkomt ziekte en ondersteunt de spijsvertering.
• Bereid in deze periode vooral vullende en vochtrijke gerechten, zoals soepen en stoofschotels.
• Goed gekookte boerenkool biedt een milde bitterheid. Voeg dit toe aan soepen en stoofpotten, dit zorgt voor een betere vertering.
• Kapha-personen kunnen zuivel het beste vermijden. Zuivel is koud, vochtig en zwaar en veroorzaakt slijm en traagheid.
• Geroosterde kastanjes zijn een perfecte snack voor December. Ze zijn goed voor je bloed en je weerstand. Ze rijk aan vezels en zij leveren een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C.

Leefstijl
• Gebruik een ayurvedische neusolie (Anu taila of Shadvindu taila) om je longen en je sinussen (holten in je voorhoofd) te openen en de droogheid te verminderen. Gebruik dit ’s morgens na ontwaken en ’s avonds voor het slapen gaan.
• Adem door je neus om je longen te beschermen.
• Draag warme kleding en een warme wollen sjaal.
• Heb je last van extra slijm? Neem dan Trikatu, een ayurvedische formule om overtollig slijm te verwijderen.
• Kruiden voor verkoudheid zijn: kurkuma, gember, zwarte peper, honing, Chyavanprash, Trikatu en een Neti-pot om de sinussen te spoelen.

  • Probeer ook al is het koud buiten toch dagelijks 20 minuten in de natuur te wandelen om geestelijk en lichamelijk in balans te blijven.
  • Neem dagelijks Vit D3, zonder toegevoegde suiker, bijvoorbeeld van AOV of Bonusan.
  • Houd je huid, handen en voeten warm met wollen kledingstukken.

Wil je weten welk type je bent dan kan je via de website of e-mail een consult inplannen. www.ayurveda-pure.nl e-mail: info@ayurveda-pure.nl


BOEK EEN WARME EN ONTSPANNENDE MASSAGE

In de winter wordt je huid droger en bleker, handen en voeten lijken soms levenloos doordat bij koude je bloedstroom naar je extremiteiten vermindert.

  • Je huid wordt in de winterperiode gemasseerd met een Vata- of Kapha olie. Deze oliën bevatten extra verwarmende kruiden die de kleur en levendigheid van je huid herstellen. Olie helpt ook om warmte vast te houden en je immuunsysteem te versterken.
  • Een ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen ‘de nadi’s’ en de energiepunten genaamd ‘marma’s’ zorgt de massage voor een herstel van lichamelijke balans en heeft ook een psychisch effect. Ik werk energetisch dus ik stem mijn energie af op de client en voel waar de energien geblokkeerd zijn.De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.Ayurvedische massage:
    • Je gaat weer meer voelen en maakt je bewuster van je eigen lichaam
    • Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
    • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
    • Verwijderd afvalstoffen
    • Geeft meer energie
    • Geeft verlichting van spierspanning, gewrichtspijnen (artrose, artritis)
    • Helpt bij fysieke en mentale klachten zoals stress, burn-out, depressie, opvliegers, rugpijn, nekklachten, RSI, whiplash, reuma, darmklachten,
    parkinson, angsten, ADHD, hoofdpijn en migraine.De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (ayurvedische) massage te ondergaan: o.a. tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij koorts, tijdens een chemokuur en direct na eten.Wil je deze massage boeken? Dat kan bel naar 06 50650949 of stuur een e-mail naar info@ayurveda-pure.nl

________________________________________________________

MIJN CHOCOLADEMELK IS GEZOND EN EEN MUST!

Het recept van mijn chocolademelk.

Gebruik alleen organic cacao 100%. Bijv. Pure Kakaw, 100% pure cacao van Guatemala

  • Laat 10 tot 15 gram 100% cacao in een beetje plantaardige (haver of amandel) melk langzaam smelten. Dit mengsel verwarmen tot maximaal 70 graden, anders gaan er belangrijke voedingsstoffen verloren.
  • Voeg hier kaneel, anijspoeder, snufje cayennepeper en zwarte peper toe. Eventueel wat kurkuma erbij.
  • Maak schuim van een kop (125 ml) plantaardige melk. Meng de 2 mengsels en voeg 1 theelepel biologische honing toe.
  • Enjoy!

Wanneer het griepseizoen toeslaat, snakken we naar een geruststellende kop warme chocolademelk. Een dagelijkse kop pure chocolademelk tijdens dit seizoen is precies wat we nodig hebben om griep te voorkomen en gezond te blijven.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat cacao-extract de griepvirusinfectie kan remmen door de natuurlijke immuniteit te verhogen en daardoor bescherming biedt tegen een beginnende griep.

Hoe werkt cacao tegen de griep?

  • Het remt het griepvirus.
  • Cacao 100%, activeert de natuurlijke immuniteit. Op die manier biedt het een sterkere bescherming tegen de infectie.
  • Cacao 100%, heeft een ontstekingsremmend effect.
  • Cacao bevat polyfenolen, dit zijn krachtige antioxidanten.

Andere actieve bestanddelen in cacao zijn:

  • Theobromine, de bittere component.
  • Lignine, een voedingsvezel
  • Vrije vetzuren
  • Mineralen zoals ijzer, koper en zink

Chocolade doet meer dan alleen griep bestrijden. Chocolade heeft vele voordelen en wordt het ultieme medicinale voedsel genoemd. Let wel: organic cacao 100% en van goede kwaliteit!

Overige voordelen van pure cacao:

  • Verlicht stress
  • Verlaagt de bloeddruk
  • Gezondheid voor het hart
  • Verbrandt vet in buikgebied
  • Verlaagt diabetesrisico

Zorg wel dat de chocolade:

  1. Ten minste 100% pure cacao bevat, alleen deze bevat geen suiker.
  2. Rauwe cacao. Hoe meer de cacao wordt verwerkt, hoe meer polyfenolen en flavanolen worden vernietigd. Dus de beste bron van chocolade-antioxidanten komt van onbewerkte en onverwerkte pure chocolade. Rauwe cacao heeft de hoogste concentratie aan antioxidanten.
  3. Organische cacao. Niet-organische cacao bevat mogelijk pesticiden die worden gebruikt in de landbouw.
Geplaatst in Geen categorie.