Nieuwsbrief – Januari

DOE JE MEE AAN DE GEZONDSTE START VAN HET NIEUWE JAAR? 

                                               

Volg een korte of een intensieve lichamelijke en geestelijke ayurvedische reiniging. Juist nu de meeste mensen thuis aan het werk zijn is deze reiniging perfect te combineren en zal het eindresultaat optimaal zijn.

Vooral na de feestdagen kan je lichaam wel wat gepaste aandacht gebruiken! De 3-daagse of de intensieve reiniging met volledige inzet levert grote voordelen op met minimale inspanning. Begin wanneer jij wilt en handig tijdens deze reiniging kan je gewoon werken. De reinigingen zijn afgestemd op jouw type en vinden plaats onder professionele begeleiding en nazorg. De consulten kunnen zowel online als in de praktijk plaatsvinden.

Na de reiniging komen lichaam en geest weer in balans, je krijgt meer energie en innerlijke rust.

Lees verder
  https://ayurveda-pure.nl/reinigen-aan-huis-onder-begeleiding/
____________________________________________________________________________________________

YIN YOGA IDEAAL VOOR DE WINTERMAANDEN 

Het allermooiste van Yin Yoga is dat je tijdens de houdingen leert en ervaart om te accepteren en compassie te voelen. Het loslaten van naar iets streven en iets willen veranderen omdat het nog niet goed (genoeg) is, kan heel bevrijdend werken.

Je hebt natuurlijk af en toe Yang-energie nodig om iets te bereiken, maar over het algemeen hebben we daar wel genoeg van, eerder te veel. En is het heerlijk om je af en toe onder te dompelen in de zachte Yin-energie.

yin yoga   

Waarom is Yin Yoga zo goed voor je?

  • Bij Yin Yoga hoef je niet iets actiefs te doen om in de houding te komen. Juist door niets te doen, gebeurt er wat. Door je helemaal aan de houding over te geven, de zwaartekracht haar werk te laten doen, zal je voelen dat er ruimte ontstaat. Letterlijk en figuurlijk.
  • Yin Yoga richt zich op het creëren van ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. Door een houding lang aan te houden bereik je het stugge bindweefsel. Je bindweefsel speelt een grote rol bij hoe lekker je in je vel zit.
  • Stress en spanning hoeven helemaal niet erg te zijn, zolang er maar genoeg momenten van rust en ontspanning tegenover staan. Yin Yoga zorgt voor die balans omdat deze vorm van yoga in het teken staat van loslaten en ontspannen. Je lichaam en geest kunnen hierdoor weer herstellen en opladen, en het helpt je om beter te kunnen slapen.
  • Bij alle yin-houdingen worden bepaalde meridianen gestimuleerd door middel van stretch of druk, waardoor je de doorstroming van energie stimuleert. Een goede doorstroming van energie is de basis van een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.
  • Yoga gaat helemaal over het ervaren en (h)erkennen van (ont)spanning, gevoelens en patronen op de mat. Deze kan je vervolgens meenemen naar je dagelijkse leven.
  • Yin Yoga en mindfulness zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je oefent in niet oordelen, je leert om je aandacht naar het hier en nu te brengen, en je niet te verbinden met gevoelens en gedachtes die voorbijkomen.

 _____________________________________________________________________________________

 Voor 2021 wenst Ayurveda Pure je veel liefde en ‘ayurvedische’ gezondheid toe.

Geplaatst in Geen categorie.