TIPS VOOR DE DECEMBERMAAND

VERGOEDINGEN VOOR DE AYURVEDA IN 2022.

ayverda-health

Bij Ayurveda ligt de nadruk op het behandelen van simpele en chronische klachten, en op het voorkomen van klachten via voeding en leefstijl. Daarnaast maakt Ayurveda gebruik van diverse technieken en methodes om lichaam en geest in balans te brengen, zoals reinigen, massages (met therapeutische oliën), yoga, ademhalingsoefeningen, meditatie en.

Ayurveda is sinds 1977 door de World Health Organisation (WHO) erkend als complementaire geneeswijze. Dit is een geneeswijze die een aanvulling kan zijn op de reguliere geneeskunde.

Ga direct naar de vergoedingen voor ayurveda per zorgverzekeraar. Meer info: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ayurveda

——————————————————————————————————————————————————————

WIL JE TIPS OM WARM TE BLIJVEN EN JE WEERSTAND OP PEIL TE HOUDEN? 

imagesOF793SJF

Griep en verkoudheid overvalt ons in de herfst- en winterperiode. Bij koude wordt het lichaam minder goed doorbloedt en dan is het dus lastiger om op temperatuur te blijven. Je ademhalingsorganen hebben het ook zwaarder in deze periode, je ademhaling wordt oppervlakkiger door de koude en droge lucht. Je longen koelen te snel af en je bent daardoor extra kwetsbaar voor infecties van de luchtwegen.

 • Gebruik een ayurvedische neusolie (Anu taila of Shadvindu taila) om je longen en je sinussen (holten in je voorhoofd) te openen en de droogheid te verminderen. Gebruik dit ’s morgens na ontwaken en ’s avonds voor het slapen gaan.
 • Adem door je neus om je longen te beschermen.
 • Draag een warme wollen sjaal.
 • Heb je last van extra slijm? Neem dan Trikatu, een ayurvedische formule om overtollig slijm te verwijderen.
 • Kruiden voor verkoudheid zijn: kurkuma, gember, zwarte peper, honing, Chyavanprash, Trikatu en een Neti-pot om de sinussen te spoelen.

Je huid wordt droger en bleker, handen en voeten lijken soms levenloos doordat bij koude je bloedstroom naar je extremiteiten vermindert.

 • Masseer je huid met een Vata- of Kapha massageolie gedurende de winter. Deze oliën bevatten extra verwarmende kruiden die de kleur en levendigheid van je huid herstellen. Olie helpt ook om warmte vast te houden en je immuunsysteem te versterken.
 • Houd je huid, handen en voeten warm met wollen kledingstukken.

Ben je benieuwd wat Vata, Pitta en Kapha nodig hebben in December om in balans te blijven?

Je kan nu zelf online aan de slag om je gezondheid te verbeteren, om klachten te verminderen of te voorkomen, dat is allemaal mogelijk bij Ayurveda Pure. Elke maand begeleid ik je met informatie over de natuur, wat voor een impact de natuur heeft op je fysieke gesteldheid en hoe je het beste hiermee kan omgaan. Tevens krijg je volop adviezen met betrekking tot het gebruik van keukenkruiden, supplementen, yogaoefeningen en leefstijl voor de betreffende maand. En je ontvangt maandelijks 10 nieuwe recepten afgestemd op je constitutie! En dat allemaal voor maar 15 euro!

Bestellen kan via https://ayurveda-pure.nl/winkel/

Wil je meer informatie, een consult of een massage boeken?
Maak dan een afspraak via www.ayurveda-pure.nl  of  info@ayurveda-pure of bel naar 06-50650949.


 CHOCOLADEMELK IS EEN MUST IN DE WINTER! 

choco

Wanneer het winterse griepseizoen toeslaat, snakken we naar een geruststellende kop warme chocolademelk. Een dagelijkse kop warme chocolademelk tijdens dit seizoen is precies wat we nodig hebben om griep te voorkomen en gezond te blijven.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat cacao-extract de griepvirusinfectie kan remmen door de natuurlijke immuniteit te verhogen en daardoor bescherming biedt tegen het begin van de griep.

Hoe werkt chocolade tegen de griep?

 • Het remt het griepvirus .
 • Cacao activeert de natuurlijke immuniteit. Op die manier biedt het een sterkere bescherming tegen de griepvirusinfectie.
 • Het drinken van warme chocolademelk heeft een ontstekingsremmend effect.
 • Cacao bevat polyfenolen. Polyfenolen zijn krachtige antioxidanten en hebben een antimicrobiële werking.

Andere actieve bestanddelen in cacao zijn:

 • Theobromine, de bittere component
 • Lignine, een voedingsvezel
 • Vrije vetzuren
 • Mineralen zoals ijzer, koper en zink

Chocolade doet veel meer dan alleen griep bestrijden. Chocolade heeft vele voordelen voor de gezondheid en wordt het ultieme medicinale voedsel genoemd. Let wel: chocolade van goede kwaliteit!

Hier zijn slechts enkele van de andere verbazingwekkende eigenschappen van chocolade:

 • Verlicht stress
 • Verlaagt de bloeddruk
 • Gezondheid voor het hart
 • Verbrandt vet in buikgebied
 • Verlaagt diabetesrisico

Wanneer je chocolade kiest in plaats van een griepprik, zorg er dan voor dat de chocolade:

 1. Ten minste 70% pure cacao bevat. Hoe donkerder de chocolade, des te minder suiker wordt toegevoegd.
 2. Rauwe cacao. Hoe meer de cacao wordt verwerkt, hoe meer polyfenolen en flavanolen worden vernietigd. Dus de beste bron van chocolade-antioxidanten komt van onbewerkte en onverwerkte pure chocolade. Rauwe cacao heeft de hoogste concentratie aan antioxidanten.
 3. Organische cacao. Niet-organische cacao bevat mogelijk pesticiden die worden gebruikt in de conventionele landbouw.

                                VUL JE DECEMBERMAAND MET WARMTE, LIEFDE EN LICHT.

 NIEUWJAAR

                                                                     HAPPY NEW YEAR!

 

 

 

Geplaatst in Geen categorie.