HEB JE HULP NODIG VOOR DE DECEMBERMAAND?

Nieuwsbrief – december 2020

VERGOEDINGEN VOOR DE AYURVEDA IN 2021.

ayverda-health

Bij Ayurveda ligt de nadruk op het behandelen van simpele en chronische klachten, en op het voorkomen van klachten via voeding en leefstijl. Daarnaast maakt Ayurveda gebruik van diverse technieken en methodes om lichaam en geest in balans te brengen, zoals reinigen, massages (met therapeutische oliën), yoga, ademhalingsoefeningen, meditatie en.

Ayurveda is sinds 1977 door de World Health Organisation (WHO) erkend als complementaire geneeswijze. Dit is een geneeswijze die een aanvulling kan zijn op de reguliere geneeskunde.

Ga direct naar de vergoedingen voor ayurveda per zorgverzekeraar. Meer info: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ayurveda

Wanneer ayurveda?

Als lichaam en geest niet in balans zijn, kan dit resulteren in bepaalde problemen en/of klachten. Ayurveda kan dan helpen om lichaam en geest weer terug in balans te brengen en daarmee het natuurlijke evenwicht te herstellen.

Diverse aandoeningen kunnen met behulp van Ayurveda effectief worden behandeld, zoals klachten in de spijsvertering, brandend maagzuur, huidklachten, hoofdpijn, stress, obesitas, auto-immuunziekten, vermoeidheid en andere klachten zonder een directe medische verklaring.

Vergoeding aanvullende verzekering

De vergoeding van ayurveda valt onder de noemer ‘alternatieve’ of ‘complementaire’ geneeswijzen. Het eigen risico is hiervoor niet van toepassing. Alle behandelingen gegeven door Ayurveda Pure worden vergoed.

Ayurvedische behandelingen worden vergoed als:

De therapeut lid is van de Algemene Nederlandse Vereniging voor Ayurvedische Geneeskunde (ANVAG) én de zorgverzekeraar de ANVAG erkent als beroepsvereniging.

Bij zorgverzekeraars kan vergoeding ook plaatsvinden als de therapeut is aangesloten de: AVIG, BATC, het CAT, LVNG, NFPN, NVGN, N.W.P, RBNG, VBAG, VIT, VNT of het verbond.

De bovenstaande partijen zijn beroepsverenigingen voor natuurgeneeskunde en natuurgeneeswijzen. Sommige zorgverzekeraars kiezen ervoor om alleen natuurgeneeskundige consulten of behandelingen te vergoeden van therapeuten die zijn aangesloten bij de bovenstaande beroepsverenigingen voor natuurgeneeswijzen. Het kan dus voorkomen dat de ayurvedische behandelingen niet worden vergoed.

Natuurgeneeskundige behandelingen worden vaak wel vergoed door de zorgverzekeraar als dit duidelijk op de nota vermeld staat. Hier vind je de vergoedingen van natuurgeneeskunde.

Extra voorwaarden

Sommige zorgverzekeraars, zoals de VGZ-verzekeringsgroep stelt de aanvullende voorwaarde dat de therapeut ook is opgenomen in de zorggids van de betreffende zorgverzekeraar of dat de therapeut een BIG registratie heeft.

De zorgverzekeraars die hieronder vermeld staan, vergoeden in elk geval (gedeeltelijk) de ayurvedische behandeling.

Ayurveda

————————————————————————————————————-

GENIET JE OOK MEER VAN KOKEN, WANNEER HET BUITEN IJZIG KOUD IS?

chermoula-fish-tagine-79943-1

Ik wel! Het is altijd een feestje wanneer alle aroma’s je huis vullen en daarna lekker smullen van een stevige ‘dish’. Je innerlijke vuurtje stijgt bij een liefdevol klaargemaakte warme maaltijd wat zorgt voor een optimale vertering.

December is een maand met wat meer feestjes denk aan Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. Deze sociale activiteiten gaan vaak gepaard met zoetigheden en andere ongezonde traktaties, welke liefdevol worden aangeboden maar die je voorzichtig probeert te vermijden. Dat is niet altijd nodig, het is echter wel belangrijk om jezelf in balans te houden.

Wil je tips om warm te blijven en je weerstand op peil te houden?  

Griep en verkoudheid overvalt ons in de herfst- en winterperiode. Bij koude wordt het lichaam minder goed doorbloedt en dan is het dus lastiger om op temperatuur te blijven. Je ademhalingsorganen hebben het ook zwaarder in deze periode, je ademhaling wordt oppervlakkiger door de koude en droge lucht. Je longen koelen te snel af en je bent daardoor extra kwetsbaar voor infecties van de luchtwegen.

 • Gebruik een ayurvedische neusolie (Anu taila of Shadvindu taila) om je longen en je sinussen (holten in je voorhoofd) te openen en de droogheid te verminderen. Gebruik dit ’s morgens na ontwaken en ’s avonds voor het slapen gaan.
 • Adem door je neus om je longen te beschermen.
 • Draag een warme wollen sjaal.
 • Heb je last van extra slijm? Neem dan Trikatu, een ayurvedische formule om overtollig slijm te verwijderen.
 • Kruiden voor verkoudheid zijn: kurkuma, gember, zwarte peper, honing, Chyavanprash, Trikatu en een Neti-pot om de sinussen te spoelen.

Je huid wordt droger en bleker, handen en voeten lijken soms levenloos doordat bij koude je bloedstroom naar je extremiteiten vermindert.

 • Masseer je huid met een Vata- of Kapha massageolie gedurende de winter. Deze oliën bevatten extra verwarmende kruiden die de kleur en levendigheid van je huid herstellen. Olie helpt ook om warmte vast te houden en je immuunsysteem te versterken.
 • Houd je huid, handen en voeten warm met wollen kledingstukken.

Ben je benieuwd wat Vata, Pitta en Kapha nodig hebben in December om in balans te blijven?

Je kan nu zelf online aan de slag om je gezondheid te verbeteren, om klachten te verminderen of te voorkomen, dat is allemaal mogelijk bij Ayurveda Pure. Elke maand begeleid ik je met informatie over de natuur, wat voor een impact de natuur heeft op je fysieke gesteldheid en hoe je het beste hiermee kan omgaan. Tevens krijg je volop adviezen met betrekking tot het gebruik van keukenkruiden, supplementen, yogaoefeningen en leefstijl voor de betreffende maand. En je ontvangt maandelijks 10 nieuwe recepten afgestemd op je constitutie! En dat allemaal voor maar 15 euro!

Bestellen kan via http://ayurveda-pure.nl/winkel/


Recept ‘Het anti-griep wonder’!

 

imagesOF793SJF

BRRR GRIEP? Neem van tevoren maatregelen en kom snel in actie met dit wonder brouwsel, ‘Het anti-griep wonder’!

Dit “drankje” is namelijk ideaal voor een aankomend griepje, fikse verkoudheid en keelpijn. Simpel, doeltreffend, gezond en lekker! Het enige wat je nodig hebt zijn uiteraard de ingrediënten en een mooie afsluitbare pot, that’s it!

We nemen

 • 3 biologische citroenen. We willen op dit moment natuurlijk het allerbeste. Dus een andere optie is niet mogelijk dan biologische. Snijd deze vervolgens in dunne schijfjes.
 • 500 ml biologische zuivere honing. Jouw keuze maar laat de honing met toegevoegde suikers staan.
 • 5 cm verse gember. Eerst schillen en vervolgens in schijfjes snijden
 • snufje kaneel

Bereiding

Doe al deze ingrediënten in een mooie pot (staat wel zo leuk) even roeren en vervolgens zet je deze in de koelkast. Het wordt een dikke siroop en dan is je anti-griep siroop al gereed!

Maak er een kop thee van. Roer een eetlepel siroop door kokend water en drink het zo heet mogelijk. Heb je de griep, neem dan dagelijks om de twee uur een theelepel van deze siroop. Je kan dit anti-griepmengsel ca. 2 à 3 maanden in de koelkast bewaren. Tegen die tijd is de verkoudheid wel over toch?

Wil je meer informatie, een consult of een massage boeken?
Maak dan een afspraak via info@ayurveda-pure of bel naar 06-50650949.

—————————————————————————————————————-

IK WENS JE EEN WARME DECEMBERMAAND GEVULD MET LIEFDE EN LICHT!

Wensballon

 

Geplaatst in Geen categorie.