Ayurveda Pure – Nieuwsbrief November 2020

Onregelmatig eten, verveling, stress en andere spanningen zijn helaas funest voor een goed immuunsysteem. We tasten het aan en zijn daardoor vatbaarder voor ziektes en ook voor virussen! Tijd om snel actie te ondernemen met onderstaande vijf aandachtspunten!

VIJF TIPS OM JE GEZONDHEID TE ‘BOOSTEN’

Om deze periode beter vol te kunnen houden en je weerstand te verbeteren zodat je beter bestand bent tegen virussen. Voorkom daarnaast onder- of overgewicht of andere aandoeningen met deze vijf waardevolle tips:

Tip 1:   https://ayurveda-pure.nl/2020/04/15/quarantaine-moe/
_______________________________________________________________________

Welke voeding heb je nodig in NOVEMBER?

Trek in zwaarder en zoeter eten?
Dat is een goed teken en heel normaal in deze tijd van het jaar! In deze maand neemt je eetlust toe, dus zullen we wat steviger moeten gaan eten. Een stevige soep, een heerlijke stamppot, een stoofpot of oma’s appeltaart. Klinkt goed toch! Je lichaam maakt dankbaar gebruik van de extra calorieën voor het opslaan van vet. Dit vet wordt weer gebruikt voor de isolatie van je huid tijdens de koude wintermaanden. Door de zwaardere voedingskeuzes ben je tijdens deze kortere dagen eerder slaperig. Wij mensen houden helaas geen winterslaap maar we verkeren wel in de ‘winter slaapstand’.  Gun jezelf even de tijd om deze omschakeling te maken door wat meer rust te nemen in werk en sociale activiteiten.

Tips voor Vata, Pitta en Kapha in November:
https://ayurveda-pure.nl/2020/10/29/tips-vata-pitta-en-kapha-tips-november/

______________________________________________________________________________

GHEE, het vloeibare goud en een immuunbooster!


Wees niet bang voor vet, maar gebruik wel goede vetten! Goede vetten zorgen voor een lekker gevuld en warm gevoel, precies wat we in deze periode nodig hebben. Een van de beste vetten om te voeden is ghee. Hoewel ghee gemaakt is van boter, is het lactose-vrij. Zelfs degenen die lactose intolerant zijn kunnen ghee gebruiken en profiteren van deze voedende olie. Ghee kan je gebruiken als belangrijkste bakolie of een theelepel ghee in je havermoutpap of in je soep.
Recept voor de ghee https://ayurveda-pure.nl/2016/04/25/ghee/

Wil je weten welk type je bent en welke voeding het beste bij je past?  Mail info@ayurveda-pure.nl of bel 06-50650949

Geplaatst in Geen categorie.