Goodbye Sri Lanka. Masterclass Ayurveda. 7-daagse Ayurveda reiniging. Citroenthee met cayenne voor gewichtsverlies.

GOODBYE Sri Lanka

    A5E4E119-6DA7-471E-A6C5-1772CCCDE7A4  F1681F88-DE8A-4B8F-A804-E0E1D81B84D9_1_201_a  2114168C-D2C1-47F5-98B0-42EF134641DD

Terwijl ik dit schrijf, bekruipt mij een gevoel van heimwee. Na 5 maanden Sri Lanka vlieg ik op 2 februari terug naar NL. Wat een fantastisch en bijzonder avontuur heb ik mogen beleven samen met dochterlief, Romy. Het was een ware ontdekkingsreis, zoveel gezien, zoveel fijne mensen ontmoet, zoveel geleerd en ook van elkaar. Je bent en blijft elkaars spiegel, en onze issues vroegen om aandacht. Een mooie helende reis die om extra ruimte en vrijheid vroeg en daardoor hebben we met enige regelmaat solo gereisd en gewoond. Dat was voor mij in het begin wennen alles is vreemd, echter de lokale bevolking is zo behulpzaam en het reizen met openbaar vervoer so easy, dat het vanzelf ging.

Ik was blij verrast dat de Ayurveda hier leeft en ademt waar je ook bent. Meer dan ik in India heb gezien. In november heb ik een intensieve ayurvedische reinigingskuur gedaan, met minimaal 5 behandelingen per dag. Dit op een bijzonder magische plek aan de oceaan waar ik mijn stress en zorgen heb toegelaten en losgelaten. Na de kuur heb ik tussen het reizen door contacten gelegd met diverse ayurvedische dokters en mocht ik meelopen in ayurvedische ziekenhuizen, privéklinieken en praktijken. The Greenhouses, de kruidentuinen, bezocht om de ayurvedische kruiden te herkennen en te verwerken tot gebruik. Heel dankbaar voel ik me voor het krijgen van zoveel extra kennis en kruidenleer uit de mooie natuur van Sri Lanka.

Ik voel me volledig gerest en weer stabiel om dit avontuur geleidelijk af te ronden. Wat ik het meest zal missen is uiteraard mijn lieve dochter, die blijft voorlopig nog in Sri Lanka, daarnaast het gezonde eten, de lieve respectvolle bevolking, de vrolijke kinderen, de tempels en hun boeddhistische mantra’s. Maar ook het dagritme wat ik heel fijn vind, tegen 5 uur staan de mensen op en er is gelijk actie, 21 uur is het overal stil (m.u.v. toeristische plaatsen) en gaan de meeste mensen slapen.

Door al het reizen ben ik nu weer toe aan een vaste plek en dat wordt een appartement in Houten. Deze kleinere woonruimte leent zich niet voor een praktijk aan huis, daarom huur ik in de toekomst een mooie ruimte in Utrecht. Ik heb erg veel zin om weer aan de slag te gaan met mijn werk en mijn cliënten. Wees welkom en wil je al een live afspraak inplannen, dat kan vanaf donderdag 2 maart. Wees er snel bij want vol = vol. Een online afspraak kan vanaf a.s. 14 februari.

=================================

  Masterclass Ayurveda – zondag 5 maart 2023

.  WhatsApp Image 2019-07-27 at 17.58.33  abonnement1 Yoga

Het hele jaar door lekker in je vel met Ayurveda en Yoga.

De welvaart heeft ons veel goeds gebracht maar ook welvaartsaandoeningen zoals stress, minder gezond eten en vervuiling. Yoga en Ayurveda kunnen helpen verstandiger met onze gezondheid en welzijn om te gaan. Wie wil dat nu niet.

Hanne van Jaarsveld is een ervaren Ayurveda Practitioner. Haar specialisaties zijn het reinigen en het voeden van lichaam en geest. Ze begeleidt mensen preventief of met gezondheidsklachten https://ayurveda-pure.nl

Praktische inzichten en tips voor iedereen met onderwerpen zoals bijvoorbeeld:

* Wat is Ayurveda

* Connectie tussen Ayurveda en Yoga

* Elementen en dosha’s

* Werken met je eigen constitutie-test

* Agni (spijsverteringsvuur) en spijsvertering

* Ama (onverteerbare voeding – en andere resten) opgeslagen afvalstoffen en de gevolgen

* Relatie welvaart en klachten voor Vata, Pitta en Kapha

* Dagelijkse routines

* Leven namens jouw natuur

Vóór 5 Maart ontvang je een constitutie test zodat Hanne met iedereen die dag aan de slag kan!

Duur workshop: 3 uur (13:00- 16:00)

Datum: zondag 5 maart 2023

Investering: 52,50 Euro incl. BTW

Minimaal Deelnemers: 10

Boek hier de Masterclass  https://www.momoyoga.com/yoga-nu-nieuwegein/schedule…

                                                                    ==========================

Ayurveda retreat Marokko

Onder mijn begeleiding en in samenwerking met ‘ Spirituele vakantiereizen’ 

woestijn-reis

Ayurveda retreat Marokko
20 mei 2023 – 27 mei 2023

Je gaat naar de Marokkaanse eenvoudige, zeer kleurrijke bezinningsplek, te midden in het National park Toubkal. Dit kleine intieme resort ligt in de Hoge Atlas, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en mooie uitstapjes.

Ayurveda gaat je leven veranderen

De haastige, westerse maatschappij en de dagelijkse beslommeringen hebben invloed op je gezonde routine. Grote kans dat je uit balans bent geraakt en dat geeft een onprettig gevoel. Klachten als stress, vermoeidheid, hoofdpijn, hormonale, gewrichten, overgewicht en onrust kunnen worden opgelost in de Ayurveda retreat.

Je krijgt inzicht in de impact van voeding, leefstijl en bewustzijn op je leven. Door meer te gaan leven en te eten volgens wie je bent, je type (Vata, Pitta of Kapha) en vertrouwd te raken met jezelf kom je weer in balans.

Hele artikel: https://www.spirituelevakantiereizen.nl/nieuwsbrief/uitgelicht-ayurveda-retreat-marokko

retraite-locatie slide3marokkoreis

===================================

Nieuw – Online 7-daagse Ayurveda reiniging 

abonnement  images[2]  abonnement 2

Reinigingskuur – 7 dagen online inclusief intake en begeleiding

Ben je op zoek naar meer weerbaarheid zowel lichamelijk als mentaal? Zorg dan voor een lichamelijke en geestelijke schoonmaak en kies voor deze 7-daagse reiniging. Deze reiniging op de juiste manier en met volledige inzet levert grote voordelen op met minimale inspanning. Begin wanneer jij wilt en tijdens deze reiniging kan je eventueel gewoon blijven werken.

De kuur begint met het invullen van een vragenlijst en een constitutie test (Vata, Pitta Kapha). Onder begeleiding start jouw persoonlijke kuur, de eerste 3 dagen met licht verteerbare voeding en inname van ghee om de reiniging goed voor te bereiden. Daarna ga je 4 dagen hetzelfde eten en drinken waardoor je intenser gaat reinigen. Tijdens de 7 dagen ga je naast voeding ook aan de slag met jouw………

Het artikel: https://ayurveda-pure.nl/reinigingskuur-7-of-30-dagen/

=============================

Citroenthee met cayenne en honing voor gewichtsverlies.

Thee voor reiniging en gewichtsverlies.

Citroen en azijn stimuleren gewichtsverlies en vooral als je dit combineert met cayennepeper, citroenrasp en zuivere honing.

Deze thee zal je verwarmen van top tot teen. Honing werkt verwarmend en verbetert de stofwisseling. Een beetje honing zorgt voor het zoetje maar deze schraapt ook het vet en toxines los, zodat ze worden afgevoerd. Deze citroenthee reinigt de lever en de galblaas en kan de groei van galstenen voorkomen. Het recept:

Recept

Thee – voor 1 persoon

Sap van een halve biologische citroen + citroenrasp

250 ml water

10 druppels appelcider azijn

1 snufje cayennepeper

1 tl zuivere honing

Bereiden

  • Pers de citroen. Rasp de schil
  • Kook het water en voeg het citroensap en de overige ingrediënten m.u.v. de honing toe.
  • Laat de thee ca. 5 minuten zachtjes trekken.
  • Schenk de thee in een glas en voeg de honing toe.

Drink deze thee in de ochtend op nuchtere maag en 30 minuten vóór een maaltijd.

Kapha mag deze thee 2 x per dag gebruiken en Pitta 1 x per dag.

Vata heeft normaliter geen last van overgewicht.

Dank voor het lezen!

Geplaatst in Geen categorie.