Reinigingskuur in Sri Lanka. Lassi recept – goed voor je spijsvertering. Jaarprogramma Ayurveda.

Ben jij klaar voor ‘de time-out’ van je leven?

14 dagen yoga, meditatie & professionele Ayurvedische Panchakarma-behandeling in absolute rust in Sri Lanka. Geef jezelf tijd voor je lichaam, je geest en je ziel. Ga met me mee naar Sri Lanka en ervaar wat traditionele panchakarma echt betekent. Hoge kwaliteit en authentieke gastvrijheid kenmerken deze plek. Wij zorgen ervoor dat je alles krijgt wat je nodig hebt. 

Lees verder https://ayurveda-pure.nl/consult/

_______________________________________________________________________________________

Lassi – lekker en goed voor je spijsvertering

 

 De lassi is een bekend drankje binnen de Ayurveda en wordt hier ook wel takra genoemd. Het is een superlicht drinkbaar hulpje voor de spijsvertering, gemaakt van een beetje biologische volle yoghurt of karnemelk, opgeklopt met water en specerijen om je agni, oftewel je verteringsvuur, te verhogen.

De positieve effecten van de lassi

Lassi’s kunnen bevorderlijk zijn in het geval van het prikkelbare-darmsyndroom, de ziekte van Crohn, aambeien en vetzucht. Ze over na de lunch gedronken om de symptomen van spijsverteringsproblemen tegen te gaan. Ze versterken namelijk de vertering van voedingsstoffen en verminderen een onbehaaglijk gevoel na de maaltijd.

Ingrediënten – voor 1 persoon

1 kopje water

1/3 kopje biologische volle yoghurt, op kamertemperatuur

½ theelepel komijnzaad, geroosterd en gemalen tot poeder

1 cm stukje verse gember, geschild en geraspt

1/2 kopje verse koriander, gehakt

snufje roze Himalaya (steen)zout

zwarte peper

Bereiding

Kook het water en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Door het water te koken, is het gemakkelijker te verteren.

Plaats de yoghurt op kamertemperatuur in een kleine kom en klop 2 minuten.

Voeg langzaam het water, komijn, gember, koriander en steenzout toe aan de yoghurt.

Blijf kloppen tot het mengsel glad en schuimig is, 1 tot 2 minuten.

Tip: Lassi consumeren na de lunch en voor 15:00 uur; in het voorjaar drink je de Lassi met mate. Obese personen kunnen beter geen melkproducten gebruiken.

Wil je meer leren over de Ayurveda?

Geef je dan op voor mijn online programma ‘Lekker in je vel met Ayurveda, het hele jaar door’ en kom alles te weten over ayurvedische voeding, leefstijl, mind, yoga- en ademoefeningen!

Voor iedere maand krijg je een uitgebreid artikel over de veranderingen in de natuur en wat voor invloed dit heeft op je lichaam en je geest. Informatie over de natuur, veel adviezen omtrent juiste voeding, kruiden, oefeningen en passende leefgewoonten. En de tien recepten per maand zijn helemaal afgestemd op de 3 types Vata, Pitta en Kapha.

Als we de natuur respecteren en volgen dan blijven we gezond, in balans en houden we onze weerstand op peil. ‘Wees je eigen dokter in je eigen keuken’ en wordt één met de natuur. Meld je aan via mijn webshop https://ayurveda-pure.nl/winkel/ en ontvang een op maat geschreven programma om je immuniteit te verhogen inclusief vele tips, oefeningen en de 10 recepten.

Geplaatst in Geen categorie.