Energetisch bijtanken in Zuid-Spanje – Ayurveda tips voor op reis

Energetisch bijtanken in Andalucia

images[2]

Mijn behoefte aan rust, ruimte en ontvangen na 2 corona jaren zonder werkonderbreking was groot. Elk jaar voel ik de behoefte om mij op te laden en extra energetisch te voeden. Dus ik moest er even tussenuit en ad hoc besloot ik een reis te boeken.

Via google was het lastig zoeken want inmiddels is het aanbod websites met spirituele reizen enorm. Op mijn gevoel kwam ik terecht op www.spirituelevakantiereizen.nl  En ik besloot te bellen. Diana eigenaresse van deze reisorganisatie nam alle tijd voor me, stelde de juiste vragen zodat ze beter haar advies kon afstemmen.

Het werd Zuid-Spanje, Andalucia!

Een warm welkom door Yair en Ziza. Zij zijn de eigenaars van een groot mooi en rustig natuurgebied vol met olijf-, amandel- en avocado bomen. Een uiterst liefdevol stel met alle aandacht voor de gast en met oprechte interesse. Hun liefde voor de natuur, hun producten en hun landgoed is fijn om te ervaren. Ik kreeg een fijne plek, een leuk ingerichte yurt met alle comfort en fantastische vergezichten.

Yair heeft veel kennis vanuit de Chinese natuurgeneeskunde en acupunctuur. Hij werkt daarnaast veel met de energieën. Hij geeft meditaties en een fijne vorm van yoga, tai-chi en qi-gong als combinatie, waarbij hij heel veel uitlegt over de energiepunten en de meridianen. Zijn energetische body en mind behandelingen waren geweldig. Ziza geeft fijne energetische behandelingen en met haar gevoel voor creativiteit en kookkunst is mijn verblijf een bijzondere ervaring geworden. Geheel opgeladen ben ik weer thuis. Met verse energie en nieuwe inzichten kan ik ook weer beter voor jou klaarstaan.

Ayurvedische tips voor op reis

strand

Eigenlijk begint het voorbereiden al thuis. Met name als je gaat vliegen zijn een aantal aandachtspunten essentieel.

Wanneer je je gaat verplaatsen van A naar B met de auto, fiets of met het vliegtuig dan raakt je Vata (lucht en ether element) snel uitbalans. Het gevolg is dat je zenuwstelsel problemen gaat veroorzaken. Dan heb je sneller last o.a. van hoofdpijn, stress, constipatie, droge huid, onrust en slaapproblemen.

Tips voor een goede start van je reis:

  • Neem 1 dag van tevoren een massage of doe een zelfmassage met warme sesamolie. Vergeet ook je kinderen niet!
  • Voorkom spijsverteringsproblemen. Eet tijdens het reizen op normale tijden.
  • Neem je eigen warme lichtverteerbare maaltijd (bijv. soep of kitchari) mee voor onderweg. De maaltijden in een vliegtuig zijn vaak zwaarder en dus moeilijk verteerbaar. Eet geen rauwkost want daar zit veel lucht in en dat is niet goed voor Vata.
  • Blijf gehydrateerd. Drink geen koffie, frisdranken of alcohol maar gewoon water of nog beter warm gekookt water. Koffie droogt nog meer uit, frisdranken en alcohol brengt meer onrust in je lichaam.
  • Blijf bewegen onderweg, kleine bewegingen zijn ook effectief om vochtopeenhoping te voorkomen.
  • Neem een extra vest mee, in een vliegtuig is het vaak te koud of juist te warm. Ook door kou raakt Vata uitbalans.
  • Voorkom vakantieconstipatie. Neem Triphala mee en neem de eerste dosering al voor dat je gaat.
  • Goede reis en geniet van je vakantie!

Wil je een massage of een voedingsconsult boeken?   Mail of stuur een w’ app : info@ayurveda-pure.nl. 0650650949

Geplaatst in Geen categorie.