perzik

Welke voeding heb jij nodig in SEPTEMBER? Het recept voor deze maand!

September komt eigenlijk rauw op ons dak met de schommelende temperaturen. De dagen zijn merkbaar korter en er zit minder vocht in de lucht. Verandering in de lucht verergert altijd ons luchtelement en zorgt voor Vata symptomen zoals onrust , droogte en koude. De ochtenden en de avonden zijn met name aanzienlijk koeler. Dit betekent extra aandacht voor jezelf. Bereid je lichaam en geest voor zodat je niet direct uit balans raakt.  Kleed je op deze tijdstippen warmer en zorg voor verwarmende, vocht- en olierijke voeding en een aangenaam warm bed. Eet en leef regelmatig en zorg voor voldoende ontspanning. Wil je ook weten welk type je bent? http://www.ayurveda-pure.nl

Recept – Gebakken perziken met vanille, nootmuskaat en kruidnagel 

Dit gerechtje prikkelt alle zintuigen. Het geheim van dit gezonde dessert is de eenvoud van dit recept. Een glutenvrij en een zeer makkelijk te verteren nagerecht.

Nootmuskaat  en kruidnagel stimuleren de spijsvertering en voorkomt een opgeblazen gevoel. De vele vezels en de natuurlijke sappigheid van de perziken zorgen voor een regelmatige stoelgang, dat in tegenstelling tot veel andere desserts. Vul je huis met de zoete geur van gebakken perziken met vanille, nootmuskaat en kruidnagel.

Dessert voor 4 personen

4 perziken

½ tl kruidnagel

½ tl nootmuskaat

1 el ruwe rietsuiker

1 tl vanille extract of een half vanille stokje

2 takjes munt, gehakte pistachenootjes

optie: kokosroom

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°
  • Halveer de perziken en verwijder de pitten. Leg de perziken in een ovenschaal.
  • Meng in een kom de specerijen met de rietsuiker, de vanille en 200 ml water tot de suiker is opgelost. Schenk dit over de perziken.
  • Schenk het kruidenmengsel over de perziken, dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Bak de perziken in het midden van de oven gedurende 1 uur of totdat de perziken zacht zijn.
  • Serveer de perzik warm of koud, besprenkel ze met het ingekookte vocht en garneer met de munt, pistachenoten en eventueel wat kokosroom.

Bij gebruik van een vanillestokje: halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg deze toe. Goed voor Vata en PittaKapha gebruik een halve hoeveelheid rietsuiker en vermijd kokosroom.

Wil je veel meer informatie en 10 recepten voor de maand September? Dat kan!

Je kan dit bestellen via www.ayurveda-pure.nl/winkel/

Geplaatst in Geen categorie.