WEL OF GEEN TUSSENDOORTJE?

Mijn ideale zomerperiode?

strand

In de zomervakantie blijf ik het liefst thuis. Juist wanneer de hele straat, heel Houten is op vakantie is. Wat een rust komt er dan over je heen. Geen mailberichten die ad hoc beantwoord moeten worden, mijn telefoon blijft verdacht lang stil en de agenda met cliëntenafspraken ziet er een stuk leger uit. En zomaar wekelijks wat extra kruizen gezet om meer vrije dagen in te kunnen plannen voor leuke activiteiten. Zo’n zomerperiode begint bij mij met afkicken! Je systeem wil wel door maar in mijn hoofd is meer ruimte nodig voor rust. Even afstand nemen van alles wat me tot dit punt heeft gebracht. Hoe fijn ik mijn werk ook vind en hoe dankbaar ik hiervoor ben dat ik dit allemaal mag en kan doen, hoe groter mijn besef om de balans weer terug te brengen.

Veel op pad geweest alleen maar ook met mijn gezin, wandelen, strand, suppen op het meertje achter mijn huis, regelmatig buiten de deur lunchen, shoppen, extra yoga/meditatie en vrienden/vriendinnen bezocht. Dit alles in een relaxte mood zelfs de achterstallige klussen in huis was een feestje om te doen!

Nu in volle afwachting van mijn derde kleinkind die ieder moment te voorschijn kan komen. Voor mij is dat weer super spannend om mee te maken. Ik neem een paar vrije dagen om mijn dochter extra te kunnen verzorgen en verwennen met massages en gezonde voeding, zodat ze goed kan herstellen. En in het najaar ga ik zelf op retraite en laat ik me begeleiden met datgeen wat ik nodig heb voor mijn lichaam, geest en mijn ziel!

Wil jij ook meer balans in je leven en ontdekken waar jouw grenzen zitten?

Ken jij je grenzen? Wat heb je nodig om te ontspannen? Zonder ontspanning brand je op. Je grenzen herkennen lukt alleen als je leert voelen wat jij nodig hebt. Voelen wat je lichaam aangeeft. Irritant die hoofdpijn of last in je onderrug? Erg vervelend die opgeblazen buik en dat je de laatste tijd zo slecht slaapt? Wat verteld dit jou? Je lichaam is heel duidelijk, herken jij wat het je verteld? Voorkom dat je opbrand en kom eens langs en Leef je mooiste Leven! Maak een afspraak bij www.ayurveda-pure.nl

____________________________________________________________________________________________

WEL of GEEN tussendoortje?

snacks

En zo ja …..Wat zijn gezonde tussendoortjes? Ik snap deze vraag. Als je dan wat tussendoor neemt, dan het liefst wat gezonds. Toch bestaan er geen gezonde snacks! Ik hoor nu verwarring! Hoe zit het dan met een hand nootjes of met wat rauwkost? Snoep tomaatjes zijn toch wel gezond? Noten, tomaten, komkommer zijn super gezond, maar wanneer ze tussen de maaltijden gegeten worden verteren ze niet goed en vormen een ballast voor je lichaam. Een maaltijd heeft gemiddeld 4 tot 5 uur nodig om goed te verteren. Neem nu de lunch. Gegeten rond 12.30u dan wordt deze maaltijd tot 16.30- 17.30 verteerd. Neem je nu rond 15 uur een snack, dan kan deze niet goed verteerd worden. Je maag is in die tijd nog bezig met de vertering van je lunch. De spijsverteringssappen zijn al bezig of verbruikt. Er zijn niet voldoende verteringssappen om het nieuw aangekomen voedsel goed te verteren. Dit niet goed verteerde voedsel gaat mee naar de dunne darm voor verdere vertering, maar ook daar zal het niet goed meer kunnen verteren. Het was immers nog niet voldoende voor verteerd. Dit maakt dat een deel van de voeding (de snack) niet goed verteerd en niet opgenomen kan worden door de bloedvaten in de darmwand. Het blijft achter en word een afvalstof. Hier word je moe en traag van en het vervuild het maagdarmstelsel. Het niet verteerde voedsel zit je in de weg. Waarom heb je zin in een snack? Vaak komt dit doordat er rond de lunch niet voldoende wordt gegeten. Midden op de dag is je spijsvertering het meest sterk. Neem je nu enkel een paar boterhammen met kaas of een bak met rauwkost, dan heeft je lichaam hier niet voldoende aan. Je krijgt dan trek in de middag of avond. De snacktrek vlak voor het avond eten is hier een heel bekende van. Wil je weten welke voeding bij jou past?  Laat je informeren https://www.ayurved-pure.nl

_____________________________________________________________________________________________

Darmklachten, hoezo?

 darmklachten

 Je darmen zijn een super belangrijk orgaan. Heb je darmklachten dan beïnvloed dit je dagelijks leven enorm. Andersom worden de darmen ook beïnvloed door hoe jij je voelt. Heb je een onrustige tijd of stress dan kunnen je darmen opspelen. Nu zijn er mensen die elke dag last hebben van hun darmen. Ze hebben een opgeblazen buik of steeds weer van die krampen. Eventueel gecombineerd met een dunne ontlasting of juist ontlasting die dagen op zich laat wachten. Het beïnvloedt je dagelijks leven. Altijd maar bezig zijn met die pijnlijke buik kost veel energie. Zijn de darmen dagelijks geïrriteerd dan spreekt men zelfs van een prikkelbaar darm syndroom (PDS).

In mijn praktijk zie ik veel mensen met dergelijke klachten van hun darmen. Klachten waar ze vaak al jaren last van hebben en waarvoor ze al van alles geprobeerd hebben. Ze zijn dan ook verbaasd wanneer deze klachten al met een paar weken na de start van de behandeling verminderen of zelfs volledig verdwijnen. Vaak met heel simpele veranderingen in de voeding en leefstijl gecombineerd met ayurvedische kruiden, holistisch coaching en behandelingen. Ben jij ook helemaal klaar met je buikklachten? Zou je ook zo graag normaal kunnen leven? Zou jij ook zo graag van die steeds maar terugkerende darmkrampen af willen zijn? Tijd voor actie! Je bent welkom www.ayurveda-pure.nl

Ik wens je hele fijne nazomer! Harte groet, Hanne.

Geplaatst in Geen categorie.