BESTAAT ER EEN NATUURLIJK ANTIBIOTICUM?

JA gelukkig wel!

De meest populaire is GOLDEN HONEY – gouden honing (kurkuma met honing), dit is een natuurlijk antibioticum en geeft ook nog eens een boost aan je immuunsysteem.

Chemische antibiotica zijn buitengewoon nuttig en hebben miljoenen levens gered. Ze worden echter vaak te veel gebruikt en we worden geleidelijk aan steeds resistenter.

Er zijn veel natuurlijke antibiotica die bestaan in onze wereld. Honing, kurkuma en knoflook zijn enkele van de meest populaire en de smakelijkste. Honing is in staat infecties te bestrijden zonder antibiotica resistente bacteriën te creëren.

Een studie gepubliceerd in het European Journal of Clinical Microbiology and Infectious Diseases, vond dat honing elke bacterie of ziekteverwekker vernietigde waarop ze het testten. Onderzoekers ontdekten dat het zowel lokaal als inwendig kan worden toegepast.

  • Honing: “Ons onderzoek laat als eerste duidelijk zien dat deze op honing gebaseerde producten in veel gevallen antibiotica crèmes op wonden kunnen vervangen.
  • Kurkuma: Ten tweede is kurkuma een ander natuurwonder met een groot aantal voordelen voor de gezondheid. De belangrijkste verbindingen die worden aangetroffen in kurkuma staan bekend als curcuminoïden. Dit zijn krachtige antioxidanten, antiseptische, ontstekingsremmende, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.
  • Het combineren van kurkuma en honing verbetert de antimicrobiële activiteit. Ze kunnen samen optreden tegen verschillende bacteriële- en schimmelstammen waarvan bekend is dat ze bij mensen infecties veroorzaken. Kurkuma, samen met honing verbetert de hydratatie en elasticiteit van de huid. Kurkuma en honing zijn nuttig bij de behandeling van orale mucositis (ontsteking van het mondslijmvlies) die optreedt als een complicatie van kankerbehandelingen. Golden Honey verbetert de functie van de hersenen en heeft een positief effect bij de ziekte van Alzheimer.

De combinatie van deze twee is gemeld als het krachtigste natuurlijke antibioticum dat er bestaat. Het wordt veel gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde en wordt Golden Honey genoemd. In de westerse geneeskunde wordt deze combinatie ook steeds populairder.

Algemene voordelen van honing: uitgaande van 100% zuivere rauwe honing.

“Honing is een onschatbare natuurlijke remedie voor een groot aantal kwalen en ziekten, waaronder spijsverteringsproblemen, verkoudheid, griep, astma, hypertensie, hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel, artritis, diabetes, hartaandoeningen, depressie en angst, ontsteking van wonden en brandwonden, huidproblemen (eczeem, psoriasis, acne).

Recept: GOLDEN HONEY, zelfgemaakte antibiotica 

  • 1 eetlepel kurkumapoeder of 2 eetlepels vers geraspte kurkuma (geschild)
  • 100 g zuivere, rauwe honing

Bereiden

  • Meng de ingrediënten goed en bewaar het mengsel in een glazen pot op kamertemperatuur.

Dosering

Dag 1: Neem elk uur 1 theelepel Golden Honey. Slik het niet meteen in, maar laat het in de mond smelten.

Dag 2: Neem de volgende dag dezelfde hoeveelheid, maar dan elke 2 uur.

Dag 3:  Neem drie keer per dag 1 theelepel.

Je kunt de Golden Honey ook toevoegen aan thee of melk.

Tip         Gebruik handschoenen wanneer je met verse kurkuma aan de slag gaat.

Geplaatst in Geen categorie.