Nieuwsbrief maand januari 2019

Welke voornemens heb jij voor 2019?

De tijd in januari lijkt trager te gaan. Meer tijd doorbrengen binnenshuis betekent meer naar jezelf kijken en je bezig te houden met je innerlijke wensen en groei. Dus ‘de’ gelegenheid om het beste van jezelf naar boven te halen en nieuwe gewoonten te creëren. Hoe kan je je meer concentreren op je spirituele groei dit jaar? Hoe zit het met je fysieke gezondheid?

Wat is jouw antwoord op bovenstaande vragen?

Orden allereerst je gedachten op papier, wacht op de openbaringen in je geest en maak voornemens voor het nieuwe jaar. Vervolgens bespreek je deze ideeën met degene die het dichtst bij je staat. Maak een definitieve lijst van wijzigingen die je wilt aanbrengen en neem een stap in de goede richting om je doelstellingen uit te voeren.

De laatste maandag van januari heet ‘Blue Monday’, omdat het statistisch gezien de meest deprimerende dag is van het jaar. Maar in elk einde is een nieuw begin! Plotseling, wanneer alles hopeloos lijkt, retourneert het voorjaar. De eenzaamheid van januari werkt ontnuchterend en is een essentieel onderdeel van het proces. Januari is een tijd om te overwegen en nieuwe zaden te planten voor een nieuw begin. Doe het stap voor stap en alles wordt beter vanaf dit moment!

Iedere maand heeft zijn eigen wensen en richtlijnen voor gezondheid voor lichaam en geest. Wil jij ook dit jaar goed beginnen? Koop dan nu deze informatie en bijbehorende recepten voor de maand januari bij AYURVEDA PURE voor slechts 10 euro. Zie hiervoor mijn webshop  https://ayurveda-pure.nl/winkel/

Thee voor reiniging en gewichtsverlies?  Citroenthee met cayennepeper en honing!

Het koude, gure weer van januari houd je nog binnenshuis en het kan zijn dat je je opgesloten, somber en saai voelt. Niet getreurd dit recept help je de januari-blues te verslaan. Wanneer je in de ochtend moeite hebt om in beweging te komen en alles zwaarder voelt, dan is het ‘de’ tijd om de dag te beginnen met lichtere voedingsmiddelen. Citroen en azijn stimuleren gewichtsverlies en vooral als je dit combineert met cayennepeper, citroenrasp en honing.

Deze thee zal je verwarmen van top tot teen. Honing werkt verwarmend en verbetert de stofwisseling. Een beetje honing zorgt voor het zoetje maar deze schraapt ook het vet en toxines los, zodat ze worden afgevoerd. Citroenthee reinigt de lever en de galblaas en kan tevens de groei van galstenen voorkomen.

Recept

Thee – voor 1 persoon

1/4 citroen + citroenrasp

250 ml water

10 druppels appelazijn

1 snufje cayennepeper

1 tl honing

Bereiden

  • Pers de citroen. Rasp de schil
  • Kook het water, doe dit in een theekom en voeg het citroensap en de overige ingrediënten toe.

Drink deze thee in de ochtend op nuchtere maag of 30 minuten vóór de maaltijden.

Vata en Kapha mogen deze thee 2 x per dag gebruiken en Pitta 1 x per dag.

Geniet van alles wat de natuur je geeft in deze mooie maar koude JANUARI maand. En ik zie je graag in FEBRUARI weer terug!

Geplaatst in Geen categorie.