Ayurveda Pure te zien bij MAX TV ‘Gezond Verstand’

Ayurveda Pure was te zien bij MAX TV – NPO 1
‘Gezond Verstand’ op 27 juni 2017

TV-fragment: 2 items (remedie en uitslag van de test) te zien vanaf 32.20 minuten
https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/397211/Gezond_Verstand.html

In 2016 ben ik door MAX TV gevraagd om een ayurvedische remedie op de TV met de kijkers te delen. Ik mocht een aantal voorstellen doen en de redactie heeft Halithosis (slechte adem) uitgekozen. De ayurvedische remedie voor slechte adem is kardemom. Voor de opnames van dit item ben ik twee keer naar een locatie in Culemborg afgereisd. Het was spannend maar ook leuk om te doen. Omdat er veel uitgeknipt is heb ik de uitleg van de aandoening en de remedie uitgeschreven. Wil je de uitzending zien? Zie daarvoor mijn homepage, de twee fragmenten vind je in het laatste gedeelte van de uitzending.

Kwaal: slechte adem kan ontstaan door bijv. slechte spijsvertering, verkeerde voeding, medicatie, ontstekingen van tandvlees, darm- en maagaandoeningen

In kauwgom en andere verfrissende snoepjes zitten kunstmatige suikers, chemische stoffen zoals geur- en kleurstoffen. Ze veroorzaken een wisselende bloedsuikerspiegel, hebben een tijdelijke werking en nemen de oorzaak van de slechte adem niet weg.

Remedie: kardemompeulen ontdekte ik tijdens mijn stage in India. Na de maaltijden kregen we een melange van gekneusde kardemompitten, karwij- en venkelzaad om de spijsvertering te bevorderen en de mond te verfrissen.

Werking van kardemom: is een kruid uit de gemberfamilie. Kardemom wordt traditioneel met name tegen spijsverteringsproblemen gebruikt. Het werkt verfrissend, eetlustopwekkend, wind verdrijvend, krampstillend. Kardemom heeft een ontsmettende en rustgevende werking en vermindert slijmafscheiding. Kardemom pakt de oorzaak dus wel aan!

Gebruik: zelf drinken mijn cliënten en ik kardemomthee in mijn praktijk, voor innerlijke rust maar ook voor de frisse smaak en betere spijsvertering. De gewelde kardemompeulen gooi ik weg maar de pitjes kauw ik en slik ik door. Drie peulen na elke maaltijd is voldoende.

TV-fragment: 2 items (remedie en uitslag van de test) te zien vanaf 32.20 minuten
https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/397211/Gezond_Verstand.html

Geplaatst in Geen categorie.