Oh nee HOOIKOORTS…..dit helpt écht!

Momenteel komen veel cliënten met hooikoorts in mijn praktijk. Ze hebben last van rode-, jeukerige-, tranende ogen, veel niezen, overtollig slijm en vermoeidheid. Dit zijn de symptomen van hooikoorts.
Heb je deze vervelende allergie dan wordt het de hoogste tijd om te gaan handelen om erger te voorkomen.

WAT KUN JE ZELF DOEN?

Reinigen 
• Reinigen van de darmen en de lever is het allerbelangrijkst. Meld je aan voor de online 7-daagse of 30 dagen reiniging afgestemd op jouw type, onder professionele begeleiding. Meer info https://ayurveda-pure.nl/reinigingskuur-7-of-30-dagen/

Voeding aanpassen en afstemmen op jpuw type

Neem op nuchtere maag een glas gekookt water met een halve uitgeperste citroen en 1 theelepel biologische zuivere honing.
• Eet bij voorkeur scherp (bijv. zwarte peper, gember), bitter (andijvie, grapefruit) en wrang (spinazie, granaatappel) voedsel.
• Eet licht verteerbaar voedsel, dat niet te zwaar en olieachtig is.
• Vermijd zuur (bijv. kaas, zuivelproducten), zout en zoet (suiker, zoet fruit) zoveel mogelijk.
• Eet warm en drink warm gekookt water gedurende de dag.
• Gebruik in elke maaltijd verwarmende kruiden zoals bijv. zwarte peper.
• Eet en drink alleen als je honger hebt.
• Koop Satva thee of maak anti-hooikoorts thee:

½ theelepel vers geraspte gember en 2 plakjes kurkumawortel (of ¼ theelepel kurkumapoeder) en paar druppels citroensap. Voeg na het koken 1 theelepel biologische zuivere honing toe. Neem 3 x daags een kop.

Verzorging
• Niet slapen overdag en neem voldoende beweging.
• Was regelmatig het gezicht, neus, ogen, handen en de haren. Zo worden pollen en andere antigenen die aan het lichaam kleven verwijderd. Geïrriteerde ogen regelmatig spoelen met fysiologisch zout om pollen te verwijderen en de ontstoken slijmvliezen te verzachten. Ogenleden insmeren met ghee, verkrijgbaar in natuurwinkels of zie recept op mijn blog https://ayurveda-pure.nl/2016/04/25/ghee/ en snuif 3 x daags eerst fysiologisch water en daarna wat ghee op.
• Masseer met vingertoppen wat ghee in oren en in de navel.
• Gebruik ayurvedische neusolie en organic antihistaminica voor de hooikoorts zonder bijwerkingen i.p.v. chemische producten. Welke ayurvedische supplementen, dat is afhankelijk van je dosha Vata, Pitta of Kapha.
Wil je hierover meer informatie? Welkom in mijn praktijk. Aanmelden kan via mijn site www.ayurveda-pure.nl of bel me op 06-506 509 49. Al mijn adviezen en behandelingen worden vergoedt door de meeste zorgverzekeraars (mits aanvullend verzekerd).

Geplaatst in Geen categorie.