Paardenbloem-kardemomthee

Paardenbloemen groeien eigenlijk op het perfecte moment van het jaar, vanwege hun reinigende werking. In het voorjaar heeft je lichaam bittere ingrediënten nodig en dat zijn paardenbloemen. Thee gezet van de groene paardenbloemblaadjes is heerlijk en zuivert bovendien gal, de lever en de nieren.

Paardenbloem werkt verkoelend en maakt een zwaar gevoel in de maag lichter.

Kardemom voegt een warme aroma en lichtheid toe en is een perfecte begeleider van de paardenbloem. Kardemom vermindert slijm in de luchtwegen en verbetert luchtcirculatie naar de longen.

Paardenbloemen zijn gratis en overvloedig aanwezig. Zorg dat ze vrij zijn van pesticiden en herbiciden. Pluk ze niet direct langs de weg of daar waar veel honden uitgelaten worden en spoel ze grondig schoon. De bloem, bladeren en wortels zijn eetbaar. ‘Wilde’ voedingsmiddelen bieden meer vitaliteit dan voedsel uit de supermarkt.

Paardenbloem -kardemomthee – voor 2 personen

10 blaadjes paardenbloem

6 blaadjes munt

½ tl kardemompoeder

Bereiding

  • Was de paardenbloem- en de muntblaadjes en verdeel de blaadjes en de kardemompoeder over 2 grote theeglazen.
  • Schenk gekookt water in de glazen en laat de thee ca. 4 minuten trekken.
  • Garneer met paardenbloembloemen.

Wil jij ook gaan eten en leven volgens de natuur, het hele jaar door?

Voor iedere maand heb ik een uitgebreid artikel geschreven over de veranderingen in de natuur en wat voor invloed dit heeft op je lichaam en je geest. Informatie over de natuur, veel adviezen omtrent juiste voeding, kruiden en passende leefgewoonten. De tien recepten per maand zijn afgestemd op de 3 types uit de ayurvedische leer:  Vata, Pitta en Kapha.

Als we de natuur respecteren en volgen dan blijven we gezond en houden we onze weerstand op peil. ‘Wees je eigen dokter in je eigen keuken’ en wordt één met de natuur. Het artikel  https://ayurveda-pure.nl/winkel/

Ayurveda Pure     06 50650949

Geplaatst in Geen categorie.