Paardenbloem-kardemomthee

Paardenbloemen groeien eigenlijk op het perfecte moment van het jaar, vanwege hun reinigende werking. In het voorjaar heeft je lichaam bittere ingrediënten nodig en dat zijn paardenbloemen. Thee gezet van de groene paardenbloemblaadjes is heerlijk en zuivert bovendien gal en de lever.

Paardenbloem werkt verkoelend en maakt een zwaar gevoel in de maag lichter.

Kardemom voegt een warme aroma en lichtheid toe en is een perfecte begeleider van de paardenbloem. Kardemom vermindert slijm in de luchtwegen en verbetert luchtcirculatie naar de longen.

Paardenbloemen zijn gratis en overvloedig aanwezig. Zorg dat ze vrij zijn van pesticiden en herbiciden. De bloem, bladeren en wortels zijn eetbaar. ‘Wilde’ voedingsmiddelen bieden meer vitaliteit dan voedsel uit de supermarkt.

Paardenbloem -kardemomthee – voor 2 personen

10 blaadjes paardenbloem

6 blaadjes munt

½ tl kardemompoeder

Bereiding

  • Was de paardenbloem- en de muntblaadjes en verdeel de blaadjes en de kardemompoeder over 2 grote theeglazen.
  • Schenk gekookt water in de glazen en laat de thee ca. 4 minuten trekken.
  • Garneer met paardenbloembloemen.

Wil jij ook gaan eten en leven volgens de natuur, het hele jaar door?

Voor iedere maand heb ik een uitgebreid artikel geschreven over de veranderingen in de natuur en wat voor invloed dit heeft op je lichaam en je geest. Informatie over de natuur, veel adviezen omtrent juiste voeding, kruiden en passende leefgewoonten. De tien recepten per maand zijn afgestemd op de 3 types uit de ayurvedische leer:  Vata, Pitta en Kapha.

Als we de natuur respecteren en volgen dan blijven we gezond en houden we onze weerstand op peil. ‘Wees je eigen dokter in je eigen keuken’ en wordt één met de natuur. Wanneer je een abonnement neemt voor 1 jaar krijg je 2 maanden gratis en een gratis (online) consult van 20 minuten. Bestel dus snel via mijn webshop https://ayurveda-pure.nl/winkel/ en ontvang elke maand een op maat geschreven programma om je immuniteit te verhogen.

Actie: De actie om een gratis consult erbij te ontvangen loopt tot 30 juni 2020.

Geniet van alles wat de natuur je geeft in deze mooie maand.

Geplaatst in Geen categorie.