Nieuwsbrief December 2019

Gezond en relax tijdens de decembermaand?

December is een maand met wat meer feestjes. Deze sociale activiteiten gaan vaak gepaard met zoetigheden en andere ongezonde traktaties, welke liefdevol worden aangeboden maar die je voorzichtig probeert te vermijden. Dat is natuurlijk niet altijd nodig, het is echter wel belangrijk om jezelf in balans te houden. Hoe?

Griep en verkoudheid overvalt ons in de herfst- en winterperiode. Bij koude wordt het lichaam minder goed doorbloedt en dan is het dus lastiger om op temperatuur te blijven.

Wees je bewust van de dramatische temperatuurschommelingen – van de warmte binnenshuis en de vriestemperaturen buiten. Je lichaam moet hierdoor harder werken om gezond te kunnen blijven.

Je kan nu zelf online aan de slag om je gezondheid te verbeteren, om klachten te verminderen of te voorkomen, dat is allemaal mogelijk bij Ayurveda Pure. Elke maand  kan ik je voorzien met informatie over de natuur, wat voor een impact de natuur heeft op je fysieke gesteldheid en hoe je het beste hiermee kan omgaan. Tevens krijg je adviezen met betrekking tot kruiden, supplementen en leefstijltips voor de betreffende maand. En je ontvangt maandelijks 10 nieuwe recepten! En dat allemaal voor maar 15 euro!

Maandelijks te bestellen via https://ayurveda-pure.nl/winkel/

Goed nieuws: Chocolademelk is een MUST!

Wanneer het winterse griepseizoen toeslaat, snakken we naar een geruststellende kop warme chocolademelk. Een dagelijkse kop warme chocolademelk tijdens dit seizoen is precies wat we nodig hebben om griep te voorkomen en gezond te blijven.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat cacao-extract de griepvirusinfectie kan remmen door de natuurlijke immuniteit te verhogen en daardoor bescherming biedt tegen het begin van de griep.

Hoe werkt chocolade tegen de griep?

 • Het remt het griepvirus .
 • Cacao activeert de natuurlijke immuniteit. Op die manier biedt het een sterkere bescherming tegen de griepvirusinfectie.
 • Het drinken van warme chocolademelk heeft een ontstekingsremmend effect.
 • Cacao bevat polyfenolen. Polyfenolen zijn krachtige antioxidanten en hebben een antimicrobiële werking.

Andere actieve bestanddelen in cacao zijn:

 • Theobromine, de bittere component
 • Lignine, een voedingsvezel
 • Vrije vetzuren
 • Mineralen zoals ijzer, koper en zink

Chocolade doet veel meer dan alleen griep bestrijden. Chocolade heeft vele voordelen voor de gezondheid en wordt het ultieme medicinale voedsel genoemd. Let wel: chocolade van goede kwaliteit!

Hier zijn slechts enkele van de andere verbazingwekkende eigenschappen van chocolade:

 • Verlicht stress
 • Verlaagt de bloeddruk
 • Gezondheid voor het hart
 • Verbrandt vet in buikgebied
 • Verlaagt diabetesrisico

Wanneer je chocolade kiest in plaats van een griepprik, zorg er dan voor dat de chocolade:

 1. Ten minste 70% pure cacao bevat. Hoe donkerder de chocolade, des te minder suiker wordt toegevoegd.
 2. Rauwe cacao. Hoe meer de cacao wordt verwerkt, hoe meer polyfenolen en flavanolen worden vernietigd. Dus de beste bron van chocolade-antioxidanten komt van onbewerkte en onverwerkte pure chocolade. Rauwe cacao heeft de hoogste concentratie aan antioxidanten.
 3. Organische cacao. Niet-organische cacao bevat mogelijk pesticiden die worden gebruikt in de conventionele landbouw.

 

Geplaatst in Geen categorie.