Gezondheidsklachten verminderen of oplossen door juiste voedingskeuze.

Overgewicht, ondergewicht? Stress? Darmklachten? Allergieën? Huidproblemen etc.?

Pak je klacht nu aan voor het te laat is! En kies voor een passende reiniging!

Waarom reinigen?
Het primaire doel van een Ayurvedische schoonmaak is het verwijderen van toxines (ama) uit het lichaam. Toxines verstoppen je lymfatisch systeem, verzwakken de immuniteit en belemmeren orgaanfuncties, veroorzaken een gevoel van uitputting, ongemak en angst. En de lente is bij uitstek geschikt voor een lichamelijke schoonmaak.
Het secundaire doel van de reiniging is het versterken van de spijsvertering (agni). Zwakke vertering wordt gezien als de hoofdoorzaak van alle ziekten in de Ayurveda. Dus om ervoor te zorgen dat deze ongenode gasten hun weg niet terug vinden in je lichaam, is het belangrijk om je spijsverteringsvuur te stimuleren. Dit kan uitstekend met de juiste voeding.

Gevaar van reinigen.
Reiniging bevrijd je van toxines, maar dit reinigingsproces kan je lichaam ook uitputten. Veel mensen reinigen namelijk zonder begeleiding of gebruiken nieuwe reinigingstechnieken die nog niet getest zijn. Deze cliënten komen vaak bij mij met gezondheidsproblemen veroorzaakt door overijverige reiniging. De aanpak van de Ayurveda is veel milder. Ayurvedisch reinigen passend bij je lichaamstype zorgt voor minimale uitputting en voor een maximale verwijdering van de toxines. De kunst van het reinigen is een goed ontwikkelde specialiteit in de Ayurveda.

Enkele voorbeelden van reinigen:
• Poets je tanden en schraap je tong. De tong schrapen verlevendigt je spijsverteringsorganen en verwijderd de toxines uit je mond.
• Begin uw dag met een glas warm water en citroen. De zure smaak van citroen werkt reinigend, alkaliserend (je lichaam is vaak verzuurt na consumptie van teveel zoetigheden en zwaar voedsel), en zuur stimuleert de lever.
• Yoga twistoefeningen helpen het lichaam extra te reinigen, door het wringen van de inwendige organen.
• Eet alleen wanneer je echt trek hebt, hoe beter de spijsvertering zal zijn. Eet Kitchari (rijst met makkelijk verteerbare bonen) of een eenvoudige soep zoals miso.
• Het drinken van gekookt warm water voorkomt stagnatie, zorgt voor milde reiniging en verlicht het lichaam. Een reinigende thee is CCF thee (komijn, koriander, venkelthee) . Beweging en frisse lucht zijn essentieel voor extra reiniging.
• Neem voor het slapen een warm bad met zuiveringszout zodat toxines via de huid verwijderd kunnen worden.

Zou dit iets voor jou zijn of voor iemand die je kent?

Elk lichaam als uniek, elk lichaam vraagt om een unieke benadering wat betreft reiniging en het opbouwen van de spijsvertering. De oorzaak van toxiciteit in Vata typen is namelijk anders dan de oorzaak van toxiciteit in Pitta of Kapha typen.

Als Ayurvedisch therapeut begeleid ik cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten door te reinigen.
Tijdens het reinigen geef ik voeding- en leefstijladviezen en de bijbehorende inzichten. Dit zorgt voor een optimaal en duurzaam resultaat in slechts 5 sessies. Al mijn behandelingen worden vergoedt door 99% van de zorgverzekeraars, mits aanvullend verzekerd (Alternatieve geneeswijze).

Dank voor het lezen en delen mag altijd!

Geplaatst in Geen categorie.