Eindelijk Zomer! Het eten van heet/scherp voedsel in de zomer……


Het eten van heet/scherp voedsel in de zomer….

Krijgen we na teveel natte en donkere dagen toch nog een mooie nazomer? Dan maak ik daar graag nog even gebruik van met een paar handige adviezen.
Je kent het wel, warmte-uitslag op je huid, pukkeltje, roodheid, irritatie. De huid is met name onder invloed van het element vuur (Pitta). Een gebalanceerde Pitta geeft een stralende huid. Pitta uit balans is de oorzaak van de meeste huidziekten, eczeem, acne, psoriasis etc.
Dit is precies de reden dat Ayurveda adviseert in de zomer verkoelende producten te nemen, zoals kokos, melk, granen en rijst.
Heet en scherp eten en teveel alcohol dient met name in de zomer vermeden te worden. Verhittende zaken zijn onder andere pepers, paprika’s, prei, tomaten en teveel inspanning (ook Pitta verhogend). Wees daar dus zeer matig mee in de zomer!

Fijne zomer!

Geplaatst in Geen categorie.