Reuma en Voeding

REUMA en voeding

Het belangrijkste bij reuma is het achterhalen van de oorzaak en het verwijderen van gifstoffen (toxinen) uit het lichaam. Door het verhogen van de spijsvertering kunnen toxinen worden geëlimineerd en zal het voedsel beter worden verbrand en opgenomen. Dan komt het lichaam weer in balans. Reuma is niet geheel te genezen. De juiste voeding zorgt wel voor minder stijfheid, pijn en geeft meer kwaliteit van leven.

Adviezen

• Om toxinen te verwijderen zal het voedingspatroon een tijd moeten worden aangepast. Dit kan door licht verteerbaar warm voedsel (gekookt of gestoomd) te eten.
• Consumeer het liefst drie maal daags warm voedsel met verwarmende kruiden.
• Neem geen koude dranken en drink niet tijdens de maaltijden.
• Drink per dag 5 tot 6 kopjes gekookt heet water om toxinen beter af te voeren.
• Gebruik dagelijks in het eten: gember, zwarte peper, fenegriek, komijn, kruidnagel, knoflook, ajwain, geelwortel (kurkuma), ghee (geklaarde boter).
• Vermijd zuivelproducten, vlees en vetten. Ook yoghurt, kwark en cacao zijn niet goed omdat deze de srota’s (alle kanaaltjes) blokkeren.

Ook is dagelijkse beweging (geen zware sporten) erg belangrijk en neem regelmatig een Ayurvedische massage om stijve spieren losser te maken. Naast juiste voeding zijn er diverse goede en ondersteunende Ayurvedische middelen (geheel op natuurlijke basis) verkrijgbaar om reuma te verminderen.

Wanneer er geen gifstoffen meer zijn kunt u gaan eten volgens uw constitutietype. Ayurveda gaat wat voedingsadviezen betreft heel anders te werk gaat dan de reguliere artsen en diëtisten. Voor meer informatie mail info@ayurveda-pure.nl of bel 06-506 509 49