Reinigen

WIL JE EEN SNELLE OF EEN GRONDIGE REINIGING?

SNELLE REINIGINGSKUUR: ONLINE 3 DAGEN AYURVEDISCH REINIGEN

Heb je ook behoefte aan een lichamelijke en geestelijke schoonmaak? Doe mee met mijn 3-daagse lichaamsreiniging, nu voor 30 euro per dag! Deze reiniging wordt vergoed door je aanvullende verzekering!

Na de voorjaarsvakantie en de zware winterse stamppotten kan je lichaam wel wat gepaste aandacht gebruiken!

Deze 3-daagse reiniging op de juiste manier en met volledige inzet levert grote voordelen op met minimale inspanning. Begin wanneer jij wilt en handig tijdens deze reiniging kan je gewoon gaan werken.

Na reiniging komt je lichaam en geest weer in balans en komt je energie weer terug. Maar welke reiniging is het meest geschikt voor jouw lichaam? Ik zorg voor de keuze van de juiste reiniging op basis van jouw unieke samenstelling (Vata, Pitta of Kapha) en stem de gerechten daarop af.

Je voeding, de drankjes en de rituelen gedurende 3 dagen zijn hetzelfde. Je eet 3 dagen 3 keer per dag hetzelfde warme gerecht. Lekker simpel toch! Deze recepten zijn persoonlijk en afgestemd op jou unieke type. Dit is belangrijk om een optimaal resultaat te kunnen bereiken. Daarnaast zorg ik voor een boodschappenlijst en geef ik je tips voor je ochtendrituelen, reinigende olie- of borstelmassage, yoga-oefeningen, leefwijze en eventuele ayurvedisch extra reinigende kruiden.

Waarom reinigen?
Het primaire doel van een ayurvedische reiniging is om giftige stoffen (ama) uit het lichaam te verwijderen. Gifstoffen verstoppen je lymfesysteem, verzwakken de immuniteit en belemmeren de orgaanfunctie, waardoor je je uitgeput, ongemakkelijk en angstig voelt. Je wilt niet dat gifstoffen blijven rondhangen in het nieuwe jaar.
Het secundaire doel van reiniging is om de spijsvertering te versterken (agni). Zwakke spijsvertering is de wortel van alle ziektes – toxines hopen zich op samen met slechte keuzes. Dus om ervoor te zorgen dat deze ongenode gasten hun weg niet terug vinden in je lichaam, moet je je spijsvertering aan het werk zetten. Door dit te doen herstel je de optimale functie en intelligentie van je lichaam.

Contra-indicaties voor reiniging
• Vermijd reiniging bij zwakte en/of ziekte. Reiniging verwijdert je gifstoffen maar het verwijderen van gifstoffen put je lichaam ook uit.
• Niet reinigen tijdens de menstruatie, omdat het lichaam al wordt gereinigd.
• Ayurveda houdt altijd rekening met de leeftijd en de kracht van een persoon bij het bepalen van een optimale reiniging. De persoon mag niet te jong (jonger dan 7 jaar) of te oud (ouder dan 70 jaar) zijn.
• Niet langer dan 3 dagen reinigen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
• Reinigen 3 maanden voordat je zwanger raakt is een gebruikelijk Ayurvedisch advies.

Bestaande cliënten van Ayurveda Pure kunnen na aanvraag en ontvangst van de 3-daagse reiniging direct aan de slag. Nieuwe cliënten vullen van tevoren digitaal een constitutie test in en kunnen daarna ook aan de slag. Ik blijf je, als ayurvedisch therapeut, begeleiden tijdens en tot 6 dagen na je reiniging.

Aanmelden kan via info@ayurveda-pure.nl of via www.ayurveda-pure.nl
Totaalprijs voor deze 3-daagse 90,- euro. Deze reiniging wordt vergoed door je aanvullende verzekering!

GRONDIGE REINIGING: 1 MAAND INTENSIEF REINIGEN AAN HUIS ONDER BEGELEIDING
Gedurende 1 maand thuis reinigen en indien nodig afvallen onder begeleiding van een Ayurvedisch therapeut/practitioner en voedingsdeskundige.

Heb je behoefte aan meer energie, meer productiviteit, en een goede
nachtrust? Heb je bijvoorbeeld last van over- of ondergewicht, een opgeblazen gevoel,
huidklachten, migraine, hoge bloeddruk, diabetes en wil je een betere
weerstand?

Deze reiniging thuis is dé manier om weer de beste versie van jezelf te worden!
De meesten van ons leven 24/7 met een drukke agenda, en staan daardoor niet vaak meer stil bij hoe we ons leven leven. Wat eten we? Wanneer eten we? Hoeveel beweging krijgen we? Hoe bereikbaar zijn we per telefoon en mail voor anderen? Hoeveel rust gunnen we onszelf? Vaak negeren we de signalen van ons lichaam omdat we nog even iets af moeten maken of persé iets willen bereiken. Pas wanneer ons lichaam ons hoofd niet meer wil volgen vragen we ons af of we goed bezig zijn en evalueren we onze ambities en doelen. Het is, voor de verandering, tijd ons hoofd ons lichaam weer eens te laten volgen.

Waar bestaat deze grondige Ayurvedische reinigingsmaand uit?

• Week 1 Een uitgebreide intake en voedingsconsult, tong- en een polsdiagnose (1.15 u). Je ontvangt opvolgend per mail een test en persoonlijke en verantwoorde reinigingsadviezen. Je start op een door jouw geplande datum.
• Week 2 Eerste Ayurvedische reinigingsmassage (1.5 u) ter ondersteuning van het afvoeren van de afvalstoffen.
• Week 3 Een vervolgconsult (45 min.) waarbij ik uitleg geef over de werking van je spijsvertering, welke voeding past bij jouw spijsvertering en waarom reinigen zo belangrijk is voor je lichaam en geest.
• Week 4 Tweede Ayurvedische reinigingsmassage (1.5 u) ter ondersteuning van het afvoeren van de afvalstoffen
• Week 5 Na de reiniging volgt een eindconsult (45 min.) waarbij je een voedingslijst krijgt die bij jouw type past. Tevens krijg je extra informatie en recepten voor de eerste maand na de kuur.
Alle behandeling en contactmomenten worden vergoed door de zorgverzekeraars, bij een aanvullende verzekering. Kijk voor uw vergoeding op http://www.anvag.nl/index.php/nl/zorgverzekeraar/zorgverzekeraar-vergoeding.
Totaalprijs voor 1 maand reinigen 500,-

Voor wie is deze Ayurvedische reiniging bestemd?
• Voor wie op een intensieve maar efficiënte manier wil investeren in zijn/haar gezondheid
• Voor wie zich wil ontladen, opladen en hernieuwde inspiratie op wil doen
• Voor wie durft te kiezen voor zichzelf, om daarna weer voor anderen klaar te kunnen
staan, én zich tegelijk energiek te kunnen blijven voelen

Contra-indicaties voor een reiniging zijn: zwangerschap, sterk verzwakte personen, eerste dagen van menstruatie, ernstige aandoeningen.