recept komkommernoedels met tahinsaus

Recept Juni – Komkommernoedels met tahinsaus en zalm

Recept – Komkommernoedels met tahinsaus en zalm

Een glutenvrij en vegetarisch koud gerecht voor een warme dag. Door de aroma’s en de smaken heb je een complete maaltijd te pakken die ook nog eens super gezond is. De sappige, rauwe komkommer houd je gehydrateerd. Terwijl rauwkost zwaarder te verteren is wordt dit gerecht in evenwicht gehouden door de verwarmende kwaliteiten van tahin, sesamzaad, sesamolie, knoflook, zalm en gember.

Lunch of diner – voor 4 personen

2 komkommers

2 el tahin

4 el sojasaus

2.5 cm verse gember, geraspt

1 teentje knoflook, geperst

5 el geroosterde sesamolie

4 zalmmoten

2 el geroosterd sesamzaad

zwarte peper

2 lente-ui, dunne schuine reepjes

Bereiding

  • Schil de komkommers en schaaf deze in lange, dunne reepjes met een spiraalsnijder (Spirelli) of een julienne dunschiller.
  • Meng in een blender de tahin met de sojasaus, gember, knoflook en 3 eetlepels sesamolie tot een gladde saus.
  • Verwarm 2 eetlepels sesamolie in een koekenpan en bak de zalmmoten aan beide kanten in ca. 8 minuten gaar.
  • Meng de komkommernoedels met de tahinsaus.
  • Breng op smaak met peper en garneer het gerecht met de lente-ui. GENIET ERVAN!

Variatietip: vervang de zalm door gebakken tempé. Bak de tempé knapperig in sesamolie.

Pitta           kan beter kiezen voor de tempeh i.p.v. de vis, deze kan te verwarmend zijn

Kapha       gebruik de helft van de sesamolie

Smaakt dit naar meer?

Dan kan je nu zelf online aan de slag om je gezondheid te verbeteren of om klachten te verminderen of zelfs te voorkomen.

Elke maand begeleid Ayurveda Pure je met informatie, uitleg, recepten, kruiden en lifestyle tips vanuit de Ayurveda. Probeer eens abonnement voor één maand en wees je eigen dokter in je eigen keuken!  Voor meer informatie en een abonnement zie  http://ayurveda-pure.nl/winkel/

Geplaatst in Geen categorie.